Στις 8 Ιουλίου η παρουσίαση του Mazda 3 Turbo (Video)


Με ένα σύντομο βίντεο, η ιαπωνική εταιρεία γνωστοποίησε  ότι η αναμενόμενη παρουσίαση της έκδοσης του Mazda 3 με turbo κινητήρα θα γίνει στις αρχές του επόμενου μήνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 26/6/2020

Η Mazda θα παρουσιάσει την έκδοση του Mazda 3 με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της στις αρχές του Ιουλίου, συγκεκριμένα την Τετάρτη 8 του μηνός. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία που να αφορούν στα τεχνικά χαρακτηριστικά του ή την απόδοσή του. Ωστόσο, μάλλον θα πρόκειται για τον 2.5 Skyactiv-G που τοποθετείται ήδη στα CX-5 και CX-9 και αποδίδει μέγιστη ισχύ 250 PS και μέγιστη ροπή 434 Nm. 

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία άργησε να δημιουργήσει μια hot hatch έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου της, σε σχέση με τις υπόλοιπες ανταγωνίστριες εταιρείες. Όμως, η Mazda ανακοινώνει ότι «η δύναμη πηγαίνει σε αυτούς που ξέρουν να περιμένουν». Το Honda Civic Type R, το Hyundai i30 N, η Toyota GR Corolla και το Volkswagen Golf VIII GTI συνθέτουν ένα «κλαμπ» οχημάτων που έχουν θέσει υψηλά στάνταρ και από το οποίο αυτή λείπει. Το Mazda 3 με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα θα είναι τετρακίνητο και θα διατίθεται με αυτόματο κιβώτιο. Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ακούγεται ο ήχος ενός κινητήρα που υποδηλώνει την ισχύ του και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου.