Στο εσωτερικό του Cupra EV


H Cupra δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία από το εσωτερικό του πρωτότυπου ηλεκτροκίνητου οχήματος που θα παρουσιάσει στη Φρανκφούρτη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 22/8/2019

Η είδηση ότι η Cupra προετοιμάζει ένα ηλεκτροκίνητο πεντάθυρο πρωτότυπο, με coupe αμάξωμα, για την έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης έγινε γνωστή πριν από περίπου έναν μήνα. Η  εταιρεία, ακολουθώντας την πρακτική της σταδιακής αποκάλυψης κάποιων στοιχείων του οχήματος, έδωσε τώρα στη δημοσιότητα μία φωτογραφία από το εσωτερικό του. Συγκεκριμένα, σε αυτή απεικονίζονται μέρος του τιμονιού, του πίνακα οργάνων, του  εσωτερικού της πόρτας του οδηγού καθώς και ο αριστερός εξωτερικός καθρέφτης.

Στο τιμόνι, φαίνονται το εταιρικό σήμα της Cupra ως φωτεινή ένδειξη, η επένδυση από alcantara, τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος και αυτών για την εναλλαγή των ενδείξεων στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Επίσης, φαίνονται οι διακόπτες για την εκκίνηση του ηλεκτροκινητήρα και για την παραμετροποίηση του προγράμματος απόδοσης της ισχύος του κάθε φορά. 

Ο αεραγωγός έχει τη μορφή προπέλας εξωλέμβιου μηχανής, ενώ διακρίνονται και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί γενικότερα στο εσωτερικό του πρωτότυπου, όπως alcantara, πλαστικό (το οποίο στο άνω τμήμα της πόρτας και στον εξωτερικό καθρέφτη παραπέμπει ανθρακόνημα) και ύφασμα διάστικτο με το λογότυπο της Cupra. Φυσικά, δεν λείπει και το χρώμα του χαλκού στην πόρτα και το ταμπλό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η σχεδίαση και η διαμόρφωση του εσωτερικού έγινε με τρόπο ώστε ο οδηγός να είναι το επίκεντρο αλλά και να δίνει σε όλους τους επιβάτες την αίσθηση ενός σπορ και ποιοτικά κατασκευασμένου οχήματος.