Στο σφυρί τα αυτοκίνητα του Donald Trump


Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο, για τον απερχόμενο ένοικο του λευκού οίκου... Ο Donald Trump, με δεδομένο ότι δεν θα χρειαστεί -ούτε και θα μπορεί- να οδηγήσει ξανά μόνος του, εκποιεί μερικά από τα οχήματα της συλλογής του.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 24/11/2020

Το γεγονός ότι χάνει τη θέση του ως πλανητάρχης (παρότι ο ίδιος κάνει ό,τι μπορεί για να αντιστρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα…) δεν σημαίνει ότι ο Donald Trump θα βρεθεί την επόμενη ημέρα στο δρόμο.

Πέρα από την προσωπική του περιουσία, ως τέως πρόεδρος των ΗΠΑ θα απολαμβάνει μία σειρά ειδικών προνομίων, προστασίας από τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά θα πρέπει να ακολουθεί και συγκεκριμένα πρωτόκολλα.

Αυτό σημαίνει ότι θα του είναι μάλλον δύσκολο να πάρει τη Ferrari του και να βγει στο δρόμο για βόλτα. Και άμα δεν μπορεί να τη χαρεί, τότε τι να την κάνει;

Κάποιο τέτοιο, φανταζόμαστε, θα είναι το σκεπτικό πίσω από αυτή του την απόφαση, να εκποιήσει δύο από τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο γκαράζ του. το πρώτο είναι μία Ferrari F430 F1 του 2007, σε χρώμα Corsa Red, με 11.104 km στο οδόμετρο.

Αυτή την αγόρασε καινούρια από την αντιπροσωπεία της φίρμας στο Long Island και θα παραδοθεί μαζί με ένα αντίγραφο του αρχικού τίτλου ιδιοκτησίας, το οποίο θα έχει την υπογραφή του πλανητάρχη (για όσους αρέσκονται σε κάθε λογής συλλεκτικά αντικείμενα).

Το δεύτερο είναι μία Rolls Royce Phantom του 2010. Αυτή είναι σαφώς πιο δουλεμένη, με 90.123 km στο οδόμετρο. Αντίστοιχα θα συνοδεύεται με το βιβλίο χρήσης της υπογραμμένο από τον Trump και με το προσωπικό του μήνυμα «μου άρεσε πολύ το αυτοκίνητο, είναι υπέροχο! Καλή τύχη».

Για όσους τώρα εκτός από συλλέκτες τυγχάνει να είναι και υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου, η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 και 17 Ιανουαρίου του 2021, στα πλαίσια του Mecum Kissimmee event. Υπολογίστε ωστόσο ότι θα χρειαστεί να δώσετε κάτι παραπάνω σε σχέση με ό,τι θα πληρώνατε για τα ίδια αυτοκίνητα, από έναν άσημο πρώτο ιδιοκτήτη. Το προεδρικό χρίσμα έχει και αυτό το τίμημά του…

Διαβάστε ακόμα

Αυτά είναι τα 10 πιο αποτυχημένα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ!

Από τον JFK στον Donald Trump: Όλες οι λιμουζίνες των Προέδρων!

Το προεδρικό Toyota Century όπως δεν το έχετε δει ξανά (video)