Στο Τόκιο το ηλεκτροκίνητο Mazda


Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τη Mazda, το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, τον επόμενο μήνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/9/2019

Η Mazda, μάλλον άργησε να παρουσιάσει το δικό της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, συγκριτικά με άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες της, ιαπωνικές ή μη. Τα στελέχη της έχουν δώσει προτεραιότητα στη βελτίωση των χαρακτηριστικών λειτουργίας των κινητήρων εσωτερικής καύσης που κατασκευάζει για τα μοντέλα της, την τεχνολογία που ονομάζεται «Skyactiv», και δεν βιάζονται να εμπλακούν με την ηλεκτροκίνηση. Ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να απέχουν από αυτή, η οποία είναι η σύγχρονη τάση. 

Όπως έγινε γνωστό, το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της θα παρουσιαστεί στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο που θα διεξαχθεί από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου. Το πρωτότυπο που έχει δείξει ως τώρα η Mazda –αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες– χρησιμοποιεί την πλατφόρμα που ονομάζεται «e-TPV» («Electric Technology Prove-Out Vehicle») και βασίζεται στο καινούργιο CX-30.

Το πρωτότυπο διαθέτει μπαταρίες 35,5 kWh, έχει ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 140 PS, ενώ διαθέτει και περιστροφικό κινητήρα, ο οποίος λειτουργεί μόνο ως γεννήτρια (σημ.: αυτό που ονομάζουμε «range extender»), για να φορτίζει τις μπαταρίες, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αυτό μέσω πρίζας.

 

Προς το παρόν, από τη Mazda δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερα στοιχεία σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά το καινούργιου μοντέλου της. Ωστόσο, έγινε γνωστό ότι τα οχήματα που θα πωλούνται στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και την Κίνα θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα, ενώ αυτά που προορίζονται για τις ΗΠΑ θα έχουν το «range extender».

ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER, USA.