Στους 400 ίππους η ισχύς του νέου VW Golf R Plus


Το παράδειγμα των βασικών ανταγωνιστών του πρόκειται να ακολουθήσει η νέα γενιά του VW Golf, αγγίζοντας στην κορυφαία εκδοχή του την ισχύ των 400 ίππων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/4/2019

Μπορεί η νέα γενιά του VW Golf να μην έχει αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα κρατώντας σε αγωνία τους οπαδούς της γερμανικής φίρμας, ωστόσο, οι πληροφορίες που σχετίζονται με το μικρομεσαίο best seller και έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι αρκετές, προσφέροντας μια ξεκάθαρη εικόνα για τις προδιαγραφές του.

Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά της κορυφαίας έκδοση του αυτοκινήτου να βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας, καθώς σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφόρησαν στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα θα φτάνει σε απόδοση τους 400 ίππους.

Με το Golf R Plus η Volkswagen θα αποκτήσει μια πρόταση ικανή να κοιτάξει στα μάτια τις κορυφαίες προτάσεις της κατηγορίας, όπως είναι η A 45 της Mercedes-AMG, αξιοποιώντας την πρόσφατη εμπειρία του γερμανικού ομίλου από το Audi RS3 Sportback.

Μόνο που στην περίπτωση του VW Golf R Plus δεν θα χρησιμοποιηθεί ο πεντακύλινδρος TFSI κινητήρας των 2,5 λίτρων, αλλά η αναβαθμισμένη εκδοχή του δίλτρου κινητήρα βενζίνης  που στη σημερινή εκδοχή του αυτοκινήτου φτάνει τους 320 ίππους.

Δεδομένη, επίσης, θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία συστήματος τετρακίνησης όπως άλλωστε και του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Σημειώστε, ότι το νέο VW Golf R θα ξεκινήσει το 2020 σε αποκλειστικά πεντάθυρες εκδόσεις και η έκδοση Plus των 400 ίππων πρόκειται να ακολουθήσει.