Το Suzuki Jimny τώρα και σε εκδόσεις που παραπέμπουν σε θρύλους των ράλλυ (photos)


Η DAMD φαντάζεται πώς θα ήταν το Suzuki Jimny, αν αγωνιζόταν σε ράλλυ τη δεκαετία του '80 και προσφέρει δύο εντυπωσιακά παραδείγματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: DAMD
  • 29/12/2023

Το Suzuki Jimny είναι γνωστό για τις off-road ικανότητές του και σίγουρα όχι για τα ρεκόρ του στους αγώνες. Η DAMD, βελτιωτής από την Ιαπωνία, έρχεται να το αλλάξει αυτό, προσφέροντας στο μοντέλο την εμφάνιση δύο θρύλων των ράλλυ, του Renault 5 Turbo και της Lancia Delta Integrale.

Ξεκινώντας από τον συνδυασμό του Jimny με το Renault 5, έχει προστεθεί μία μάσκα και φωτιστικά σώματα που θυμίζουν ιδιαίτερα το hatchback. Τροχοί OZ σε λευκό χρώμα δίνουν ένα λουκ που μοιάζει πολύ με εκείνο των αυτοκινήτων ράλλυ της δεκαετίας του '80. Εκτός αυτού, στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί μια μικρή αεροτομή, ενώ στο πλαϊνό υπάρχει η επιγραφή «NON TURBO», που υπενθυμίζει ότι δεν πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα rally car.

Όσο για την έκδοση, εμπνευσμένη από τη Lancia Delta Integrale, η DAMD έχει προσφέρει στο Jimny ένα σετ κυκλικών φωτιστικών σωμάτων, όπως και τα χαρακτηριστικά, κίτρινα φώτα ομίχλης, τα οποία είναι ενσωματωμένα στον μπροστινό προφυλακτήρα. Και σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει μία αεροτομή στο πίσω μέρος, αυτή τη φορά λίγο μεγαλύτερη.

Δυστυχώς, οι οπτικές αλλαγές δε συνοδεύονται και από τις ανάλογες αναβαθμίσεις στα μηχανικά μέρη του ιαπωνικού off-roader. Έτσι, κάτω από το καπό έχει διατηρηθεί ο turbo τρικύλινδρος κινητήρας 658 cc που αποδίδει 63 ίππους και 96 Nm ροπής, ο οποίος είναι διαθέσιμος στην Ιαπωνία. Σε άλλες αγορές, υπάρχει κι ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 1,5 L των 101 ίππων και 138 Nm ροπής. Σε κάθε περίπτωση, οι Ιάπωνες της DAMD δεν έχουν επέμβει στην «καρδιά» του μοντέλου, όποια κι αν είναι αυτή.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην επίσημη ιστοσελίδα της, η αποκάλυψη των δύο ιδιαίτερων body kits θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, που θα ανοίξει τις πόρτες του στις 13 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βρείτε τις διαφορές στα αυτοκίνητα: Το ένα είναι Renault 4 και το άλλο Suzuki!

Με 2.100 ευρώ το Suzuki Jimny μεταμορφώνεται σε.. G-Class και κλέβει τις εντυπώσεις (photos)

Το Suzuki Jimny μεταμορφώθηκε σε Land Rover Defender!