Σχεδίασε το δικό σου Twingo με εικόνες AI και η Renault θα το κατασκευάσει! (photos)


Για να γιορτάσει τα 30 χρόνια του μοντέλου, η γαλλική φίρμα καλεί τον κόσμο να σχεδιάσει το δικό του Twingo με χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 21/1/2023

Οι ημερομηνίες-ορόσημο στη «ζωή» ενός μοντέλου γιορτάζονται με διάφορους τρόπους. Ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες διοργανώνουν εορταστικά events, άλλες λανσάρουν επετειακές προσφορές, ενώ δε λείπουν και οι περιπτώσεις παρουσίασης ειδικών εκδόσεων.

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του Renault Twingo και η γαλλική εταιρεία επέλεξε έναν ξεχωριστό τρόπο για να το γιορτάσει. Καλεί τον κόσμο να φανταστεί τη δική του εκδοχή του μοντέλου και να το επανασχεδιάσει, αξιοποιώντας τα δωρεάν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

«Από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαρτίου 2023, το ευρύ κοινό θα μπορεί να δημιουργήσει και να επανασχεδιάσει το Twingo όπως θέλει, χρησιμοποιώντας εργαλεία δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης όπως το Midjourney, το Stable Diffusion και το Dall?E. Εισάγοντας απλώς μερικές λέξεις-κλειδιά, οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν αυτές τις εξαιρετικά αποτελεσματικές και εύκολα προσβάσιμες γεννήτριες εικόνων για να δημιουργήσουν απίστευτα γραφικά», αναφέρει η Renault.

Στη συνέχεια, οι «σχεδιαστές» θα μπορούν να υποβάλλουν τα σχέδιά τους, δημοσιεύοντας τις δημιουργίες τους σε όποια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης επιθυμούν, με το hashtag #ReinventTwingo.

Η Renault θα μαζέψει όλα τα σχέδια και εμπνευσμένη από αυτά, θα παρουσιάσει στη συνέχεια ένα show car που θα βασίζεται στις δημιουργίες του κόσμου, ακόμα και αν αυτό είναι κατασκευασμένο από σοκολάτα... ή πετάει!

«Κάποτε ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά για τις ελίτ της τεχνολογίας. Πλέον, η τεχνητή νοημοσύνη είναι ανοιχτή σε όλους με μόλις τρία click. Αυτή η πρόσφατα προσβάσιμη τεχνολογία επιτρέπει σε όλους να ξεκλειδώσουν τη δύναμη της φαντασίας τους», τόνισε ο επικεφαλής marketing της Renault, Arnaud Belloni.

Και πρόσθεσε: «Θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στο εμβληματικό Twingo δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να λάβουν μέρος στη δημιουργική διαδικασία. Θα παρουσιάσουμε το πρώτο show car που θα κατασκευαστεί με χρήση τεχνητής και ανθρώπινης νοημοσύνης, έχοντας προκύψει από τα σχέδια που θα λάβουμε».