Συλλεκτική έκδοση Mat Edition για το Dacia Duster (photos)


Η Dacia παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού μια ειδική έκδοση για το best-seller της, εφοδιάζοντάς το με μοναδικά χαρακτηριστικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 20/10/2022

Έχοντας πουλήσει περισσότερα από 2 εκατ. αντίγραφα του Duster από το 2010 που κυκλοφόρησε, η Dacia παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού μια συλλεκτική έκδοση του εμβληματικού της μοντέλου, το Duster Mat Edition.

Η συγκεκριμένη αποκλειστική έκδοση είναι διαθέσιμη μόνο με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης TCe 1,3 L, που αποδίδει ισχύ 150 PS και ροπή 250 Nm και συνοδεύεται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη EDC. Μοναδικό και αποκλειστικό θα είναι και το ματ γκρι χρώμα, Comet Grey, που θα διαφοροποιεί τη συλλεκτική έκδοση του SUV από τις υπόλοιπες.

Οι μαύρες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, η κεραία σε σχήμα πτερυγίου καρχαρία και τα γυαλιστερά μαύρα καλύμματα καθρεφτών, με πορτοκαλί λεπτομέρειες, έρχονται σε αντίθεση με τη ματ βαφή, τονίζοντας περαιτέρω την προσωπικότητα αυτής της έκδοσης.

Οι πορτοκαλί λεπτομέρειες παραπέμπουν στο Duster Extreme SE της περασμένης χρονιάς, ωστόσο το συλλεκτικό SUV φέρει το νέο έμβλημα της Dacia, τη νέα μάσκα και τα γράμματα στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό, η ταπετσαρία είναι συγκεκριμένη για αυτήν την έκδοση και διαθέτει πορτοκαλί ραφές για να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή αντίθεση. Το Duster Mat Edition είναι πλήρως εξοπλισμένο με αυτόματο έλεγχο κλιματισμού, infotainment Media Nav με οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα πολλαπλής προβολής και κάρτα hands-free που αντικαθιστά το παραδοσιακό κλειδί.

Το βιβλίο παραγγελιών θα ανοίξει λίγο πριν το τέλος του 2022, με αποτέλεσμα οι πρώτες παραδόσεις να υπολογίζονται στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Η Dacia επεσήμανε ότι το συλλεκτικό μοντέλο «θα διατεθεί στην αγορά μόνο σε μερικές εκατοντάδες αντίτυπα».