Dacia: Ειδική συλλεκτική έκδοση για το Duster - Το Jogger γίνεται υβριδικό


Η Dacia προετοιμάζεται για την έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, που θα ανοίξει τις πόρτες της στις 17 Οκτωβρίου, με δύο νέες παρουσιάσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: DACIA
  • 8/10/2022

Το μέλλον της Dacia είναι πολλά υποσχόμενο, με τη ρουμανική εταιρεία να επενδύει σε νέα πρότζεκτ και να εισάγεται σε νέες αγορές, όπως αυτή της ηλεκτροκίνησης. Καταφτάνει στο Παρίσι, όχι μόνο με το Manifesto, το νέο πρωτοποριακό concept car σε buggy μορφή που παρουσίασε η εταιρεία τον προηγούμενο μήνα, αλλά και με δύο νέες εκδόσεις για το Duster και το Jogger.

Το Dacia Duster δέχεται μία ειδική, συλλεκτική έκδοση, ονόματι 'Mat Edition', ενώ το Jogger γίνεται υβριδικό.

Dacia Duster 'Mat Edition'

Η Dacia φέρνει μία νέα, άκρως συλλεκτική έκδοση για το Duster, το οποίο έχει σημειώσει ήδη πολλές επιτυχίες για την εταιρεία, όσον αφορά τις πωλήσεις, τόσο στην κατηγορία των SUV, αλλά και γενικότερα, καταγράφοντας πάνω από 2 εκατομμύρια πωλήσεις από την κυκλοφορία του, το 2010.

Η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει καμία φωτογραφία της ειδικής έκδοσης ακόμα, όμως αναφέρει ότι θα πρόκειται για ένα όχημα με πολύ ιδιαίτερο σχεδιασμό, το οποίο θα φέρει έναν ειδικό, αποκλειστικό για την έκδοση, χρωματισμό.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η Dacia επιβεβαίωσε ότι το Duster 'Mat Edition' θα διαθέτει τον κινητήρα βενζίνης TCe 150 χωρητικότητας 1,3 L, ο οποίος προσφέρει στο Duster, 150 PS ιπποδύναμης, και αποτελεί τον πιο ισχυρό κινητήρα της εταιρείας, και θα συνοδεύεται από το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EDC.

Το Jogger γίνεται υβριδικό

Με τους περισσότερους κατασκευαστές να εισάγονται με αργούς, ή πιο γρήγορους ρυθμούς, στην ηλεκτροκίνηση, και η Dacia κάνει το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Το πρώτο υβριδικό όχημα της εταιρείας είναι γεγονός, με το Jogger να μετονομάζεται σε Jogger Hybrid 140.

Η Dacia δεν πέρασε στην αποκάλυψη λεπτομερειών για τα χαρακτηριστικά της κινητήριας μονάδας που θα φέρει το Jogger, όμως υπάρχουν ήδη δύο υποψήφια σενάρια: Ο όμιλοςRenault, στον οποίο ανήκει και η ρουμανική εταιρεία, έχει ήδη περάσει στην υβριδικοποίηση κάποιων μοντέλων, όπως για παράδειγμα τα Renault Clio, Captur, και Arkana. Αυτά, φέρουν ένα ελαφρώς υβριδικό σύστημα, που χρησιμοποιεί έναν κινητήρα TCe 140 χωρητικότητας 1,3 L, και έναν ηλεκτροκινητήρα 12V.

Η δεύτερη επιλογή θα ήταν η Dacia να προσφέρει στο Jogger ένα πλήρως υβριδικό σύστημα, με δύο ηλεκτροκινητήρες και τον κινητήρα χωρητικότητας 1,6 L που φέρουν τα Renault Clio E-Tech Hybrid και Captur E-Tech Hybrid. Αυτό το σενάριο δε φαίνεται να είναι το πιο πιθανό, καθώς μία τέτοια επιλογή θα εκτόξευε το κόστος του μοντέλου, κάτι που η εταιρεία σίγουρα δεν επιθυμεί.

Η παρουσίαση αμφότερων θα γίνει στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια του Paris Motor Show, με τις παραγγελίες του Duster να ανοίγουν στα τέλη του τρέχοντος έτους. Οι πελάτες της Dacia θα μπορούν να παραγγείλουν το Jogger από τις αρχές του 2023, με τις παραδόσεις να ξεκινούν την άνοιξη του ίδιου έτους.