Συνελήφθησαν αδέλφια που έκλεβαν ανταλλακτικά από συνεργεία αυτοκινήτων


Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι τα κλεμμένα ανταλλακτικά μεταφέρονταν στη συνέχεια σε επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη. Σχηματίστηκε δικογραφία και για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

  • 12/3/2024

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 2 ημεδαποί άνδρες (αδέλφια), για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα αδέλφια ενεργώντας από κοινού το βράδυ της 10 προς 11 Μαρτίου του 2024, αφαίρεσαν από 3 συνεργεία αυτοκινήτων στην Πιερία, διάφορα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, συνολικής αξίας 12.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του ενός ημεδαπού άνδρα βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, το οποίο και κατασχέθηκε, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Για τη μεταφορά των κλοπιμαίων χρησιμοποίησαν 2 οχήματα, τα οποία και κατασχέθηκαν, όπου στο ένα από αυτά βρέθηκε το σύνολο των κλοπιμαίων και θα αποδοθεί στους νόμιμους κατόχους. Επίσης στα οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων, από τον περασμένο Νοέμβριο διέπραξε ακόμα 7 κλοπές από επιχειρήσεις στην Πιερία, αφαιρώντας ανταλλακτικά αυτοκινήτων συνολικής αξίας 58.600 ευρώ.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι τα κλοπιμαία τα διέθετε σε επιχείρηση σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε βάρος του ιδιοκτήτη της σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Κατασχέθηκε ακόμα ένα όχημα ιδιοκτησίας του ενός εκ των συλληφθέντων, το οποίο χρησιμοποίησε για την παράνομη δραστηριότητά του.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αστυνομία: Επιχείρηση «σκούπα» για οδηγούς ταξί με 186 παραβάσεις και 7 συλλήψεις

Παράνομη στάθμευση: Τι πρέπει να κάνεις αν βρεις σκισμένη την κλήση στο παρμπρίζ

Νέες μοτοσυκλέτες για την Άμεση Δράση σε Αττική και Θεσσαλονίκη (photos)