Συνεργασία της Aston Martin Lagonda με την Airbus


H Aston Marton Lagonda και η Airbus συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του ACH130 Aston Martin Edition, ενός ελικοπτέρου με όμορφη σχεδίαση και πολυτελέστατο εσωτερικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/1/2020

Η Aston Martin Lagonda και η Airbus Corporate Helicopters («ACH») ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. Τότε, έγινε επίσημα γνωστό ότι στελέχη των δύο εταιρειών είχαν ήδη δουλέψει από κοινού για έναν χρόνο με σκοπό να δημιουργήσουν ελικόπτερα τα οποία να φέρουν την αισθητική της Aston Martin Lagonda τόσο στην άτρακτο όσο και στην καμπίνα τους.

Το ACH130 Aston Martin Edition είναι το πρώτο δείγμα της σύμπραξής τους, το οποίο παρουσιάστηκε στο γαλλικό χειμερινό θέρετρο Courchevel. Πρόκειται για ένα ελικόπτερο το οποίο φέρει την υπογραφή των ανθρώπων της Aston Martin Lagonda. Διακρίνεται για την προσοχή στη λεπτομέρεια σχεδίασης και τον πολυτελή χαρακτήρα που έχει, με σκοπό να μεταφέρονται  σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον οι επιβάτες του και οι πιλότοι.

Οι άνθρωποι της βρετανικής εταιρείας δημιούργησαν τέσσερις διαφορετικές εκδοχές για τον χρωματισμό της ατράκτου, στην οποία υπάρχουν και τα φτερά που αποτελούν το λογότυπο της Aston Martin. Στο εσωτερικό του ελικοπτέρου, έχουν χρησιμοποιηθεί δέρμα και άλλα υλικά που υπάρχουν στα μοντέλα της εταιρείας, τόσο σε ό,τι αφορά τους χρωματισμούς όσο και την υφή τους. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν ένα εσωτερικό το οποίο να είναι απαράμιλλο σε πολυτέλεια και ομορφιά για τα δεδομένα των ελικοπτέρων. 

Ο κ. Marek Reichman, Αντιπρόεδρος και επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος της Aston Martin δήλωσε σχετικά: «Έχουμε τις δικές μας αρχές σχεδιασμού αυτοκινήτων αλλά τα τελευταία χρόνια μαθαίνουμε πώς να τις εφαρμόζουμε και σε άλλους τομείς όπως η αρχιτεκτονική, οι μοτοσυκλέτες και τώρα τα ελικόπτερα. Αυτή η πρώτη υλοποίηση των σχεδιαστικών πρακτικών μας σε ένα ελικόπτερο έθεσε πολλές ενδιαφέρουσες προκλήσεις τις οποίες χαρήκαμε που τις ξεπεράσαμε. Η ομορφιά είναι βασικής σημασίας για την Aston Martin και τους πελάτες μας και νομίζουμε ότι το ACH130 Aston Martin Edition είναι μια εμφύτως όμορφη πτητική μηχανή. Αποδείχτηκε ένας υπέροχος καμβάς για να δουλέψει με αυτόν η ομάδα μας και ανυπομονούμε να δούμε τις αντιδράσεις του κοινού».