Τα αδέλφια Marquez πήραν τα κλειδιά στο χέρι από τα νέα τους Audi (video-photos)


Ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP και ο αδελφός του απολαμβάνουν πλέον τις «καυτές» RS εκδόσεις των Audi Avant.

  • ΦΩΤΟ: AUDI ESPANA / FACEBOOK
  • 16/3/2024

Ο Alex Marquez εντάχθηκε στην Gresini Racing MotoGP το 2023 και από φέτος έχει μαζί του τον αδελφό του - και 6 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της κατηγορίας - Marc. Η συνεργασία με τη δορυφορική ομάδα της Ducati έφερε νέα χορηγική συνεργασία και καινούρια αυτοκίνητα στους Ισπανούς αναβάτες.

Συγκεκριμένα, η Audi, που ως γνωστόν ανήκει στον Όμιλο Volkswagen όπως και η Ducati, παρέδωσε στα δύο αδέλφια τις «καυτές» RS παραλλαγές των Avant μοντέλων της. Ο Marc παρέλαβε από την ισπανική αντιπροσωπεία ένα RS 6 Avant στην έκδοση Performance και ο Alex ένα RS 4 Avant.

Ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP θα «διαχειρίζεται», πλέον, τους 630 PS και τα 850 Nm του V8 biturbo κινητήρα 4,0 L, που χαρίζει στο εντυπωσιακό μοντέλο επιτάχυνση 3,4 sec για τα 0-100 km/h, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 280 km/h, ενώ με το προαιρετικό πακέτο Dynamic Plus αυτή ανεβαίνει στα 305 km/h.

Από την άλλη πλευρά, ο Alex καλείται να «συμβιβαστεί» με το μικρότερο, επίσης τετρακίνητο, RS 4 Avant. Στη δική του περίπτωση, ο V6 TFSI κινητήρας 2,9 L αποδίδει 450 PS και 600 Nm. Για τα 0-100 km/h απαιτούνται 4,1 sec ενώ η τελική ταχύτητα είναι 250 km/h. Και σε αυτή την περίπτωση, με το αντίστοιχο προαιρετικό πακέτο το RS 4 Avant συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι τα 280 km/h.

Όσο για τις τιμές τους στην αγορά της Ισπανίας; Το RS 6 Avant Performance ξεκινά από τις 169.710 ευρώ, ενώ το «μικρότερο» RS 4 Avant είναι πιο προσιτό, καθώς απαιτούνται 108.910 ευρώ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συμφωνία, που με κάνει μέλος ενός εκ των κορυφαίων brands της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η σχεδίαση των μοντέλων της Audi μου αρέσει πολύ, όπως και οι ανέσεις που προσφέρουν. Πάνω απ’ όλα, όμως, μοιραζόμαστε τον ενθουσιασμό για το καλύτερο και το κυνήγι της τελειότητας. Στο DNA μας υπάρχουν αξίες όπως η βελτίωση και η επιμονή. Πιστεύω ότι ξεκινά μια όμορφη πορεία για το 2024», τόνισε ο Marc.

Από την πλευρά του, ο Alex επεσήμανε: «Αυτή η συνεργασία μου προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό γιατί δείχνει ότι η Audi Sport συνεχίζει να υποστηρίζει το άθλημά μας και είναι μία μάρκα που προσφέρει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη. Μπορεί η δουλειά μου να ταυτίζεται με τη μοτοσυκλέτα, όμως στην καθημερινή μου ζωή το αυτοκίνητο παίζει καθοριστικό ρόλο και το RS 4 Avant καλύπτει όλες μου τις ανάγκες».

«Είμαστε πολύ περήφανοι που τα αδέλφια Marquez έγιναν πρεσβευτές της Audi και που οδηγούν μοτοσυκλέτες Ducati», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της Audi Ισπανίας, Jose Miguel Aparicio.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το νέο, συλλεκτικό Audi RS6 Avant GT τρομοκρατεί με τους 630 PS (photos)

To Audi RS5 Avant αποκτά PHEV κινητήριο σύνολο και «εκτοξεύει» την ισχύ του (photos)

Το ακραίο Audi RS Q8 της ABT είναι η Lamborghini Urus των φτωχών (photos)