To Audi RS5 Avant αποκτά PHEV κινητήριο σύνολο και «εκτοξεύει» την ισχύ του (photos)


Πιο «άγριο» εμφανισιακά και με ισχυρό boost στον κινητήρα, το πρώτο RS5 Avant στην ιστορία της Audi εντυπωσιάζει και «τρέχει» για την παρουσίασή του.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 10/3/2024

Η απόφαση της Audi να αλλάξει τις ονομασίες στην γκάμα της, δίνοντας στα θερμικά μοντέλα τους μονούς αριθμούς και στα ηλεκτρικά τους ζυγούς, έχει ως αποτέλεσμα να προκύπτουν «καινούρια» μοντέλα.

Ένα εξ’ αυτών είναι το RS5 Avant, που αν το ψάξει κανείς δε θα το βρει στην γκάμα, μιας και θα αποτελέσει τον διάδοχο του υπάρχοντος θερμικού RS4 Avant. Πριν από λίγους μήνες οι συνεργάτες μας είχαν συναντήσει τη «βασική» έκδοση του ολοκαίνουριου A5 Avant και τώρα μας προμήθευσαν με φωτογραφίες της «καυτής» παραλλαγής.

Όπως περιμένει κανείς, οι σχεδιαστικές αλλαγές είναι εμφανείς, ώστε να αναδεικνύεται ο «άγριος» και σπορ χαρακτήρας της έκδοσης. Στο εμπρός μέρος, αυτό καταδεικνύεται από τη μεγάλη μάσκα και τις εισαγωγές αέρα, αλλά και τους μεγάλους θόλους, που δίνουν τη δυνατότητα τοποθέτησης εξόδων αέρα πίσω από τους εμπρός τροχούς!

Ανάλογη σχεδίαση δείχνουν να έχουν και οι πίσω θόλοι των τροχών, ωστόσο μια προσεκτική ματιά «αποκαλύπτει» ότι πρόκειται για πρόσθετα «φρύδια» που έχουν τοποθετηθεί. Όμως έτσι κι αλλιώς συνολικά το νέο RS5 Avant δείχνει πιο πλατύ και «επιθετικό» σε σχέση με τη συμβατική έκδοση.

Επιπλέον, στο πλάι διακρίνονται και νέες ζάντες αλουμινίου με σχεδίαση πέντε ακτίνων, αλλά πίσω από κάθε μία από τις «βασικές» υπάρχουν άλλες δύο. Κατά τ’ άλλα, η γερμανική φίρμα έχει τοποθετήσει στο πρωτότυπο τους αναβαθμισμένους προβολείς LED Matrix και διατηρεί τη συνολική, χαρακτηριστική, station wagon σιλουέτα.

Σημαντικά νέα θα υπάρχουν και κάτω από το καπό, καθώς η Audi αναμένεται να «προικίσει» το RS5 Avant με plug-in hybrid κινητήριο σύνολο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διατηρηθεί ο υπάρχον V6 κινητήρας 2,9 L του RS4 Avant, που αποδίδει 450 PS αλλά η ισχύς θα ανέβει αρκετά με την προσθήκη ηλεκτροκινητήρα.

Αν και δεν έχουν γίνει γνωστά νούμερα, εκτιμάται ότι η απόδοση θα ξεπερνά τους 500 PS και μένει να αποδειχθεί αν θα πλησιάζει τους 680 PS της (επίσης PHEV) ανταγωνιστικής Mercedes-AMG C63 S E Performance Estate.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του «απλού» Audi A5 Avant αναμένεται εντός του 2024 και δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και για την ισχυρή RS έκδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δύο Audi Q7 βγήκαν στους δρόμους... και τάραξαν τα νερά - Δείτε τι συνέβη (photos)

Νέο Audi Q4 Business e-tron: Με πλούσιο εξοπλισμό και προνομιακή τιμή

Ανατροπή: Το Audi A8 παραμένει θερμικό - Οι λόγοι πίσω από την απόφαση