Αντίο καμουφλάζ: Έτσι θα μοιάζει το πρώτο Audi RS 5 Avant (photos)


Η Audi ετοιμάζεται να παρουσιάσει την πανίσχυρη station wagon έκδοση του νέου A5 και οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές του διαδικτύου το παρουσιάζουν πρόωρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 13/3/2024

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες από τη δημοσίευση κατασκοπευτικών φωτογραφιών του ολοκαίνουριου Audi RS 5 Avant και οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές του διαδικτύου… έπιασαν δουλειά.

Πρόκειται για το διάδοχο του «καυτού» Audi RS 4 Avant, το οποίο αλλάζει όνομα, από τη στιγμή που η γερμανική φίρμα έχει αποφασίσει να αφιερώσει τους ζυγούς αριθμούς της γκάμας της στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, «τοποθετώντας» τα θερμικά στους μονούς.

Έτσι, προκύπτει για πρώτη φορά έκδοση station wagon για το A5, που στην τρέχουσα μορφή του δε διαθέτει. Ασφαλώς, θα υπάρξει και «βασική» παραλλαγή, η οποία επίσης έχει εντοπισθεί να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους.

Ωστόσο, οι designers του kolesa.ru, γνωστοί για τις εμπνεύσεις τους, βιάστηκαν, όπως συνηθίζουν, να απομακρύνουν το καμουφλάζ από το RS 5 Avant και να μας το παρουσιάσουν με κάθε λεπτομέρεια. Ασφαλώς πρόκειται για «ερμηνεία» που δεν εκφράζει την επίσημη φίρμα και σίγουρα δε σημαίνει ότι αυτή θα είναι η σχεδίαση παραγωγής.

Όμως, από τη στιγμή που οι τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της «απλής» έκδοσης αποτύπωναν ένα πρωτότυπο με ελάχιστο καμουφλάζ, μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι αυτή τη φορά η εκτίμηση των σχεδιαστών του kolesa.ru θα είναι αρκετά αντιπροσωπευτική.

Το «δικό» τους RS 5 Avant διαθέτει, όπως αναμενόταν, πιο έντονα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, με φαρδύτερους θόλους τροχών και μεγάλους αεραγωγούς στα εμπρός φτερά. Διαφορετική είναι και η σχεδίαση της μάσκας, η οποία είναι χαμηλότερα τοποθετημένη, σε σχήμα ρόμβου, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχουν οι αισθητήρες των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Όσον αφορά το πίσω μέρος, η σχεδίαση ακολουθεί τη φιλοσοφία της Audi, με το πιο ενδιαφέρον στοιχείο να εντοπίζεται στις οβάλ απολήξεις της εξάτμισης, που θα χωρίζονται από μικρότερη απόσταση.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, κάτω από το καπό αναμένεται να υπάρχει plug-in hybrid κινητήριο σύνολο, που θα έχει ως βάση τον υπάρχοντα V6 κινητήρα 2,9 L του RS 4 Avant, με συνδυαστική ισχύ που θα ξεπερνά τους 500 PS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δύο Audi Q7 βγήκαν στους δρόμους... και τάραξαν τα νερά - Δείτε τι συνέβη (photos)

Αποκάλυψη για το νέο Audi A3 - Διαθέσιμο και σε έκδοση Allstreet (photos)

Audi Q3: Νέες εκδόσεις με πιο πλούσιο βασικό εξοπλισμό (τιμές)