Τα μυστικά πίσω από την κατασκευή του "καυτού" Toyota GR Yaris (Video)


Ένα αποκαλυπτικό video από τη γραμμή παραγωγής του κορυφαίου Yaris όλων των εποχών έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Toyota.

  • 20/6/2020

To κορυφαίο Toyota Yaris όλων των εποχών βρίσκεται προ των πυλών της ευρωπαϊκής αγοράς και η ιαπωνική φίρμα φροντίζει κατά καιρούς να μας το υπενθυμίζει.

Αυτήν τη φορά ένα έκανε ένα βήμα παραπάνω δημοσιεύοντας ένα σύντομο βίντεο από τη γραμμή παραγωγής του αυτοκινήτου, με το οποίο ευελπιστεί να κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας των καυτών supermini.

Κρίνοντας από τις προδιαγραφές του, το Toyota GR Yaris θα έχει εύκολο έργο, διαθέτοντας έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων και απόδοσης 261 ίππων.

Δεν είναι όμως μόνον η ισχύς εκείνη που κάνει το Toyota GR Yaris μοναδικό στην κατηγορία του αλλά και το γεγονός ότι η κίνηση θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός προηγμένου συστήματος τετρακίνησης, το οποίο θα επιτρέπει –μεταξύ άλλων- στον οδηγό να μεταβάλλει την κατανομή των 360 Νm της μέγιστης ροπής.

Το Toyota GR Yaris θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και ειδικότερα στο εργοστάσιο του Motomachi, όπου και δημιουργήθηκε μια νέα γραμμή παραγωγής. Η τελευταία θα φιλοξενεί τις «ειδικές» εκδόσεις των μοντέλων της Toyota, αναδεικνύοντας τη διαφορετική προσέγγιση της ιαπωνικής φίρμας στην κατασκευή υψηλών επιδόσεων προτάσεων.

Διαβάστε επίσης:

Το καυτό Toyota GR Yaris των 261 ίππων από 298 ευρώ/μήνα (video)