Τα… σπάει η Toyota Supra στο δυναμόμετρο


ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ TOYOTA SUPRA ΑΠΟ ΤΟ CAR AND DRIVER ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ SPORTSCAR ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΦΙΡΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/5/2019

Ταχύτερη και ισχυρότερη είναι η νέα Toyota Supra σύμφωνα με τις μετρήσεις του Car and Driver Αμερικής. Σύμφωνα με το μεγαλύτερο περιοδικό αυτοκινήτου στον κόσμο, το νέο sportscar της ιαπωνικής φίρμας αποδίδει 252 kW (339 ίππους) και όχι 249 kW (335 ίππους) που ανακοινώνει ο κατασκευαστής.

Μεγαλύτερη είναι η διαφορά που προέκυψε κατά τη δυναμομέτρηση σε ό,τι αφορά στη μέγιστη απόδοση ροπής, η οποία άγγιξε τα 578 Nm ξεπερνώντας κατά 84 Nm την εργοστασιακή τιμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαδικασία επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα, η εξακύλινδρη έκδοση της Toyota Supra αποδείχθηκε ταχύτερη ισχυρότερων συνδυασμών, αποδεικνύοντας και στην πράξη πως οι… προβλέψεις της ιαπωνικής φίρμας για την πραγματική απόδοση του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 3,0 λίτρων είναι μάλλον μετριοπαθείς.

Να θυμίσουμε ότι στην ελληνική αγορά η Toyota Supra προσφέρεται κατά αποκλειστικότητα σε εξακύλινδρες εκδόσεις, ωστόσο, στο μέλλον δεν αποκλείεται να δούμε και τετρακύλινδρες και σαφώς πιο προσιτές διαμορφώσεις του ιαπωνικού sportscar.