Teaser video της Mercedes-Benz GLB Concept


H πρεμιέρα παρουσίασης του πρωτότυπου της GLB πλησιάζει και η Mercedes-Benz δίνει όλο και περισσότερα teasers στη δημοσιότητα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΙΠΟΥΛΟΣ: ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/4/2019

To 1997, η παρουσίαση του πρώτου SUV της Mercedes-Benz, της ML-Class που είναι η «πρόγονος» της σημερινής GLE-Class, είχε συνοδευτεί από την παρουσία της στην κινηματογραφική ταινία «Jurassic Park». Σήμερα, 22 χρόνια μετά, η γερμανική εταιρεία όχι μόνο έχει πλήρη γκάμα SUV αλλά προσθέτει ακόμα ένα σε αυτή. Την GLB-Class, για την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser video που θυμίζει λίγο… Jurassic Park και το οποίο μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.

Το concept του νέου μικρού SUV θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης, στην Κίνα, ενώ πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί και η έκδοση παραγωγής του. Η GLB-Class είναι ένα μοντέλο στο οποίο οι ιθύνοντες της Mercedes-Benz φαίνεται να ποντάρουν πολλά. Έτσι, παρόλο που οι διαστάσεις του δεν θα είναι σημαντικά διαφοροποιημένες σε σχέση με αυτές της νέας A-Class (η οποία αναμένεται το 2020), η προσέγγιση θα είναι τελείως άλλη. Με ένα αμάξωμα με πολλές γωνίες που θα θυμίζει μια (πολύ) μικρότερη εκδοχή της G-Class ή τον άμεσο διάδοχο της προκατόχου της GLC-Class, της GLK-Class.

Στο βίντεο, το πρωτότυπο της GLB έχει και προβολείς στην οροφή του κάτι που, φυσικά, δεν πρόκειται να δούμε στο μοντέλο παραγωγής. Αυτές που θα δούμε, πάντως, θα είναι οι εκδόσεις AMG, τόσο τη GLB 35 όσο και την κορυφαία GLB 45, με τις αποδόσεις του τετρακύλινδρου των 2.000 cc να είναι στο επίπεδο των αντίστοιχων εκδόσεων της Α-Class