“Τελειώνει” και το Fiat 500X – Δεν θα υπάρξει νέα γενιά


Το μεγάλο αντίο αναμένεται να συμπέσει με το λανσάρισμα του νέου Fiat 500e στη Β. Αμερική, στις αρχές του 2024. 

  • 18/11/2022

Από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Olivier Francois, έγινε γνωστό ότι η τρέχουσα γενιά του Fiat 500X θα είναι η τελευταία και δεν θα υπάρξει ανανέωση αφού η εταιρεία θέλει να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο 500e.

O Olivier Francois στο Auto Show του Los Angeles.
O Olivier Francois στο Auto Show του Los Angeles.

Η Fiat είναι το 500, κανένα άλλο αυτοκίνητο. Έχω ένα πολύ σαφές σχέδιο να μην κάνω κάτι άλλο από το 500”, ήταν τα λόγια του μεγάλου αφεντικού της ιταλικής εταιρείας μέσα από τα οποία έγινε ξεκάθαρη η στόχευση για την επόμενη μέρα.

Η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο του Los Angeles Auto Show όπου ανακοινώθηκε ότι το νέο Fiat 500e, μετά την είσοδό του στις αγορές του Ισραήλ, της Βραζιλίας και της Ιαπωνίας ετοιμάζεται να "προσγειωθεί" και στη Β. Αμερική, το πρώτο τρίμηνο του 2024 

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η αποκάλυψη για το "αντίο" στο 500Χ χωρίς ωστόσο να γίνει ξεκάθαρο πότε ακριβώς θα έρθει. Τα ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν από το λανσάρισμα του 500e στη Β. Αμερική.

Την παρούσα φάση το 500X είναι η μοναδική πρόταση της Fiat στις ΗΠΑ, με τις πωλήσεις να κινούνται σε... ρηχά νερά. Είναι ενδεικτικό ότι τους 9 πρώτους μήνες του 2022 διέθεσε μόλις 757 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία του carsalesbase.com 

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Αμερική είναι ένα ακόμα mainstream μοντέλο”, δήλωσε ο Francois ο οποίος ελπίζει το 500e να τραβήξει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού και να έχει ανάλογη επιτυχία με αυτή που σημειώνει στην Ευρώπη.

Το πλάνο θέλει τη Fiat να δίνει επιπλέον ώθηση στα νούμερα των αμερικανικών πωλήσεων με το λανσάρισμα ειδικών εκδόσεων ενώ μεγάλο βάρος θα πέσει στις ψηφιακές πωλήσεις, στις μηνιαίες συνδρομητικές υπηρεσίες αλλά και στo car-sharing.

Πηγή: caranddriver.com