Τελικές δοκιμές για το νέο Honda HR-V


Η Honda εξελίσσει το νέο HR-V που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της χρονιάς και να είναι πιο σύγχρονο σχεδιαστικά και καλύτερα εξοπλισμένο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.
  • 9/1/2021

Οι άνθρωποι της Honda πραγματοποιούν τις τελικές δοκιμασίες εξέλιξης του καινούργιου HR-V, το οποίο θα εμφανιστεί στην αγορά εντός του 2021. Η νέα γενιά του crossover μοντέλου, μόλις η τρίτη κατά σειρά στην εικοσιδιάχρονη (ως τώρα) εμπορική πορεία του, θα παρουσιαστεί σχεδόν οκτώ χρόνια έπειτα από τη δεύτερη (το 2013, στο Τόκιο). Στη Honda, φαίνεται να μην έδιναν ιδιαίτερο βάρος στην ανανέωση του μοντέλου που ήταν από τους πρωτοπόρους της κατηγορίας (θυμίζουμε ότι πρωτοπαρουσιάστηκε το 1999 και εξέπληξε με τη σχεδίαση και το στυλ του αμαξώματός του).

Όμως, η εμπορική άνθηση στις πωλήσεις των crossover και των SUV οχημάτων τούς ανάγκασαν να το εκσυγχρονίσουν. Στις «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης της καινούργιας γενιάς του μπορούμε να διακρίνουμε ότι η σχεδίασή του θα έχει πολλά στοιχεία από το Civic, ιδίως στη διαμόρφωση της μάσκας και των φώτων. Το αμάξωμά του δείχνει έντονα κεκλιμένο στο πίσω μέρος, δίνοντας στο CUV όχημα (Crossover Utility Vehicle) μια πιο σπορτίβ γραμμή.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν στοιχεία για τις διαστάσεις του αμαξώματος. Όμως, το γεγονός ότι το νέο HR-V βασίζεται στην πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για το καινούργιο Jazz σημαίνει ότι θα είναι ευρύχωρο και πρακτικό στο εσωτερικό του. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να διατίθεται και με υβριδικής διάταξης κινητήρα, πέραν του 1.5 i-VTEC των 131 PS και του 1.5 VTEC Turbo των 182 PS με τους οποίους εφοδιάζεται τώρα. Τέλος, το επίπεδο εξοπλισμού και ασφάλειας επιβατών, πεζών και λοιπών χρηστών του δρόμου, όπως και η ποιότητα κατασκευής θα είναι αναβαθμισμένα.

Διαβάστε, επίσης: Το Honda Jazz Crosstar δείχνει τον δρόμο.