Tesla Model Y: Ανανεωμένο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών


Με αφορμή την κατασκευή του νέου Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο, ο Elon Musk ταξίδεψε μέχρι τη Γερμανία και μας έδωσε μία ενδιαφέρουσα είδηση.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 4/9/2020

Η απόφαση για την κατασκευή του επόμενου Gigafactory στην Ευρώπη λήφθηκε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, με τους ανθρώπους της Tesla να μην χάνουν καθόλου καιρό. Τα έργα όχι μόνο έχουν ξεκινήσει αλλά βρίσκονται και σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο. Για την ακρίβεια, τα πλάνα της φίρμας θέλουν τα πάντα να είναι έτοιμα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, ώστε τα πρώτα Model Y να ξεκινήσουν να παράγονται εντός του Ιουλίου.

Ο Elon Must επισκέφτηκε την περιοχή και, στα πλαίσια της βόλτας του στο εργοτάξιο, απάντησε σε μερικές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Το «ζουμί» στην όλη υπόθεση είναι ότι το Model Y που θα παράγεται στην Ευρώπη, για την Ευρώπη, δεν θα έχει καμία σχέση με το υπάρχον μοντέλο, που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ. Όπως ανέφερε ο ίδιος, «στην πραγματικότητα είναι ένας ριζοσπαστικός επανασχεδιασμός της βασικής τεχνολογίας κατασκευής ενός αυτοκινήτου», προσθέτοντας ότι «θα υπάρξει μετασχηματισμός στον πυρήνα του δομικού σχεδιασμού του οχήματος. Είναι αρκετά μεγάλο πράγμα».

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στην «Ημέρα Μπαταρίας» αργότερα, μέσα στο μήνα. Πέταξε μάλιστα και τη μπηχτή του, προς την Volkswagen, λέγοντας πως εδώ και χρόνια φωνάζει για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά δεν υπάρχουν πολλοί να στρέφονται ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση. Χαίρεται λοιπόν που ορισμένες εταιρίες, όπως η Volkswagen, αρχίζουν πλέον να βλέπουν το όλο θέμα σοβαρά…