Δεν θα καθυστερήσει πολύ το Tesla Gigafactory στη Γερμανία


Γερμανοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι το εργοστάσιο της Tesla στη χώρα τους θα ολοκληρωθεί χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση στο αρχικό χρονοδιάγραμμα.

  • 12/5/2020

Οι διαμαρτυρίες κατοίκων στην περιοχή που θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία και περιβαλλοντικών οργανώσεων της χώρας, καθώς και η πανδημία του κορωνοϊού, δεν αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τον χρόνο στον οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες γι’ αυτό. Η αρχική πρόβλεψη ήταν ότι το νέο «Gigafactory» της εταιρείας (το τέταρτο συνολικά και το πρώτο επί ευρωπαϊκού εδάφους) θα ξεκινούσε την παραγωγή αυτοκινήτων στις αρχές του 2021.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Peter Altmaier, Ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, η καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα δεν θα είναι μεγάλη και το εργοστάσιο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ενός της επόμενης χρονιάς. Θυμίζουμε ότι αυτό κατασκευάζεται στην πόλη Gruenheide η οποία βρίσκεται 40 km ανατολικά του Βερολίνου, στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου. Στο καινούργιο εργοστάσιο, η Tesla θα κατασκευάζει αρχικά τα Model 3 και Model Y και θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής 500.000 οχημάτων ετησίως.

Διαβάστε, επίσης: Διαμαρτυρίες στη Γερμανία για την Tesla.