Tesla: Παραγωγή 10.000 αυτοκινήτων την εβδομάδα στη Γερμανία


Το πρώτο εργοστάσιο της Tesla στη Ευρώπη, στο Βερολίνο, αναμένεται ν ξεκινήσει να λειτουργεί τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο και θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής έως και 10.000 οχημάτων ανά εβδομάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/10/2021

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Elon Musk, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας επί ευρωπαϊκού εδάφους που δημιουργήθηκε στη Γερμανία θα ξεκινήσει να κατασκευάζει τα πρώτα οχήματά της εντός του επόμενου μήνα ή ως το τέλος του έτους το αργότερο. 

Αρχικά, ο όγκος παραγωγής σε αυτό θα είναι 5.000 οχήματα ανά εβδομάδα, ωστόσο ο κ. Musk είπε ότι η δυνατότητα των γραμμών παραγωγής του θα μπορεί να διπλασιαστεί. Αρχικά, στο εργοστάσιο θα κατασκευάζεται το Model Y και οι μπαταρίες γι’ αυτό θα έρχονται από την Κίνα, μέχρι να ολοκληρωθεί το αντίστοιχο που θα κατασκευάζει μπαταρίες στην Γερμανία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Musk δήλωσε: «Η έναρξη παραγωγής είναι κάτι πολύ καλό, όμως ο όγκος παραγωγής είναι το δύσκολο. Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος να φτάσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας απ’ ό,τι χρειάστηκε για την ολοκλήρωση του εργοστασίου».

Θυμίζουμε ότι στη δημιουργία του είχαν αντιταχθεί περιβαλλοντικοί φορείς και κάτοικοι της περιοχής στην οποία αυτό ανεγέρθηκε, ωστόσο τα στελέχη της Tesla κατάφεραν να βρουν λύση και να ικανοποιήσουν όσους αντιδρούσαν, σε συνεργασία με τη γερμανική Κυβέρνηση.

Η εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάζει 500.000 οχήματα ετησίως στη Γερμανία, μεσοπρόθεσμα. Για τον λόγο αυτό αναμένεται να επενδύσει πέντε δισεκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία του εργοστασίου παραγωγής μπαταριών ικανότητας 50 γιγαβατώρων, το οποίο θα βρίσκεται κοντά σε αυτό που θα κατασκευάζονται τα μοντέλα της.

Όπως είπε ο κ. Musk, εντός του 2022 η Tesla θα αρχίσει να παράγει και να διαθέτει περισσότερα μοντέλα της στη Γερμανία, ενώ θα διαθέτει και οχήματά της που θα είναι εφοδιασμένα με τις φωτοβολταϊκές κυψέλες στην οροφή τους. Τέλος, θα ξεκινήσει και η διάθεση του συστήματος «Full Self-Driving» στα μοντέλα της για την Ευρώπη.