Θα αγοράζατε ένα... αγροτικό Land Rover Defender;


Τεχνικά ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα μπορούσε να υπάρξει. Το χρειάζεται όμως η Land Rover;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: X-Tomi
  • 9/4/2020

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε και το γνήσιο Defender που έφτανε εκεί που ελάχιστα άλλα 4x4 μπορούσαν. Και υπήρχαν και διάφορες εκδοχές όπως και αυτή με την καρότσα στις υπηρεσίες κάθε απαιτητικού επαγγελματία. Και το θέμα επαναφέρουν δηλώσεις των στελεχών της Land Rover στο βρετανικό Autocar που με λίγα λόγια λένε πως τεχνικά η πλατφόρμα D7x θα επέτρεπε μια έκδοση σε «αγροτικό».

Ωστόσο, η Land Rover έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο ακόμη και αν η κατηγορία των «διπλοκάμπινων» είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και συνεχώς αναπτυσσόμενη με νέους παίχτες να μπαίνουν στο παιχνίδι (όπως η Hyundai).

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που δεν ευδοκίμησαν με πιο τρανό παράδειγμα αυτό της Mercedes X-Class που με την πολύ υψηλή τιμή πώλησης δεν κατάφερε ποτέ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πωλήσεων. Αυτό ακριβώς θέλει να αποφύγει και η Land Rover και για αυτό δεν εξετάζει την είσοδό της σε μια κατηγορία που πρωταγωνιστούν τα Toyota Hilux, Ford Ranger, Nissan Navara, Mitsubishi L200 κ.α.

Ένα μοντέλο με ανάλογο χαρακτήρα αφενός θα είχε πολύ μεγαλύτερη τιμή (έστω και αν αυτή ήταν χαμηλότερη του Defender) και αφετέρου θα «κατέβαζε» το premium κύρος που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια η βρετανική εταιρία. Πάντως αυτό δεν αποθαρρύνει τους μάγους στην επεξεργασία της εικόνας για να μας παρουσιάσου μια εκδοχή επί του θέματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γιατί ο Κορωνοϊός βλάπτει... σοβαρά τους diesel κινητήρες;