Θα είναι αυτό το νέο sports car της Cadillac;


Η General Motors δημοσίευσε επίσημα το σκίτσο ενός sports car το οποίο φέρει το εταιρικό σήμα της Cadillac, έχει coupé αμάξωμα και σχεδιαστικά στοιχεία από την καινούργια Chevrolet Corvette.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 4/5/2022

Στον επίσημο λογαριασμό της General Motors σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης  αναρτήθηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται το σκίτσο που δημιούργησαν οι άνθρωποι του Σχεδιαστικού Τμήματός της.

Σε αυτή, μπορούμε να δούμε ένα εντυπωσιακό όχημα με σπορ χαρακτήρα και coupé αμάξωμα το οποίο θα μπορούσε να προμηνύει τη δημιουργία ενός καινούργιου sports car το οποίο να βασίζεται στη νέα γενιά τής Chevrolet Corvette. 

Το εταιρικό εμπορικό σήμα του οχήματος που απεικονίζεται στο σχέδιο είναι αυτό της Cadillac, μιας εταιρείας η οποία είναι περισσότερο γνωστή στην αμερικανική αγορά για την κατασκευή πολυτελών μοντέλων παρά για τα αυτοκίνητα επιδόσεών της. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, ιδίως στην εποχή της ηλεκτροκίνησης που διανύουμε ήδη. 

Βεβαίως, η General Motors δημοσίευσε απλώς ένα σκίτσο, δεν έκανε καμία άλλη αναφορά περί αυτού. Έτσι, το αυτοκίνητο που ενδεχομένως να προέκυπτε να είχε κινητήρα εσωτερικής καύσης τοποθετημένο στο κέντρο ή ακόμα και εμπρός και να μην ήταν αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Πάντως, μένοντας καθαρά στο σχέδιο, μπορούμε να διακρίνουμε ότι το αμάξωμά του είναι σχετικά ευρύ και χαμηλό σε ύψος. Στους θόλους των εμπρός τροχών έχουν διαμορφωθεί γρίλιες που θα μπορούσαν να καλύπτουν αεραγωγούς εκατέρωθεν. Σε αυτούς, έχουν τοποθετηθεί και τα εμπρός φώτα. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη επίσημη πληροφορία από την General Motors που να συνοδεύει το συγκεκριμένο σκίτσο, ούτε προφανώς εάν θα μπορούσε να μπει σε διαδικασία παραγωγής.