Το Cadillac InnerSpace εντυπωσιάζει με το στυλ του


Η Cadillac παρουσίασε στην έκθεση CES 2022 το πολύ όμορφο αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο InnerSpace το οποίο αποτελεί μια σπουδή στα οχήματα αυτόνομης οδήγησης που πρόκειται να δημιουργήσει στο μέλλον.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/1/2022

Το πολυτελές, διθέσιο πρωτότυπο δεν σε εντυπωσιάζει μόνο με τις καμπυλώδεις λείες επιφάνειες του αμαξώματός του αλλά και από το γεγονός στο εσωτερικό του έχει καταργηθεί το τιμόνι προς χάρη μιας πανοραμικής οθόνης LED.

Οι άνθρωποι της Cadillac δημιούργησαν το InnerSpace έχοντας προτεραιότητα το εσωτερικό του και την άνεση των επιβατών. Το νέο πρωτότυπο είναι το τρίτο της διαδικασίας δημιουργίας και παρουσίασης νέων αντίστοιχων οχημάτων την οποία στην αμερικανική εταιρεία προσδιορίζουν με τον χαρακτηρισμό «Halo Concept Portfolio».

Θυμίζουμε ότι του InnerSpace προηγήθηκαν τα πρωτότυπα PersonalSpace και SocialSpace τα οποία παρουσιάστηκαν πέρυσι στην ίδια έκθεση τεχνολογίας. Το καινούργιο, υλοποιεί το όραμα που έχουν στην Cadillac για το πώς θα πρέπει να είναι τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης του μέλλοντος.

Το νέο πρωτότυπο βασίζεται στην πλατφόρμα «Ultium» η οποία επιτρέπει τη διασπορά των στοιχείων τής ενσωματωμένης σε αυτή μπαταρίας στο εμβαδόν της, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν με μεγαλύτερη ελευθερία τόσο το αμάξωμα όσο κυρίως το εσωτερικό του.

Έτσι, στο Cadillac InnerSpace τα δύο καθίσματα είναι τοποθετημένα χαμηλά και με τρόπο που να παραπέμπει σε αυτά ενός sports car, ενώ μπορούν να μετακινηθούν στον χώρο, διαμορφώνοντας διαφορετική διάταξη κάθε φορά. Εμπρός από τους επιβάτες υπάρχει μεγάλη, έγχρωμη, καμπύλη οθόνη LED στην οποία αυτοί μπορούν να επιλέγουν τι θα βλέπουν.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν και μεταξύ τριών διαμορφώσεων και προγραμμάτων για την άνεσή τους ή την ψυχαγωγία τους τα οποία ονομάζονται «Augmented Reality Engagement», «Entertainment και «Wellness Recovery».

Τέλος, το αμάξωμα έχει έντονα κεκλιμένη γυάλινη πανοραμική οροφή, τμήμα της οποίας ανοίγει μαζί με τις πόρτες για να διευκολύνει την είσοδο και έξοδο των επιβατών προς και από το όχημα.