Thor 24: Τράκτορας με 12 κομπρέσορες, δύναμη 3.424 PS και τελική 200 km/h (photos-video)


Το Thor 24 χρειάστηκε 7 χρόνια σκληρής δουλειάς και ένα τσουβάλι χρήματα για να φτάσει σε αυτή τη μορφή. Δείτε την τιμή που έπιασε όταν βγήκε στο σφυρί. 

  • 16/3/2023

Αν υπάρχει μία χώρα που φημίζεται για τις ακραίες μετατροπές των οχημάτων αυτή δεν είναι άλλη από την Αμερική που μας έχει δώσει πολλά δείγματα γραφής τα τελευταία χρόνια. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αφορά τον συγκεκριμένο τράκτορα ο οποίος δεν θυμίζει σε τίποτα τους αντίστοιχους που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Ο λόγος για το Thor 24 (ναι, έχει και ονομασία) τη μετατροπή του οποίου ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο επιχειρηματίας Mike Harrah και χρειάστηκε έναν πακτωλό χρημάτων αλλά και εργασία 7 ετών για να φτάσει στο αποτέλεσμα που βλέπουμε. Η βάση πάνω στην οποία δούλεψε ήταν ένα Peterbilt 359 του 1984 στο οποίο στρίμωξε δύο κινητήρες Detroit Diesel, 14.0 λίτρων και 12 κυλίνδρων έκαστος!

Το σύνολο συνδυάζεται με 12 κομπρέσορες και η δύναμη που προκύπτει φτάνει τα 3.424 PS. Για να μπορέσουν να τοποθετηθούν όλα αυτά έπρεπε να γίνουν μια σειρά από τροποποιήσεις αυξάνοντας το συνολικό μήκος του στα 13,4 m.

Αν όλα τα παραπάνω δεν αρκούν στον οδηγό που θα πάρει το τιμόνι στα χέρια του έχει τοποθετηθεί και Nitro με τη λειτουργία του οποίου η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 200 km/h, αφήνοντας τους περαστικούς με το στόμα ανοιχτό. Αυτό το πετυχαίνει επίσης με την... ιδιαίτερη εμφάνισή του (κάποιος θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει στα όρια του κιτς) με φανταχτερές αερογραφίες, πολύ νίκελ, νεκροκεφαλές, φωτιές και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας.

Προφανώς το να σταματήσει δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για αυτό στο πίσω μέρος υπάρχουν τέσσερα αλεξίπτωτα που αναλαμβάνουν δράση όταν το σύστημα πέδησης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.

Εντυπωσιακή είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς και στο εσωτερικό με τα δύο στοιχεία που βγάζουν “μάτι” να είναι ο επιλογέας ταχυτήτων που έχει σχήμα ξίφους αλλά και τα.. άπειρα όργανα στο ταμπλό που είναι περισσότερα από όσα μπορεί να αντέξει το μάτι ενός μέσου οδηγού.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Mike Harrah, ο οποίος δαπάνησε ένα ποσό κοντά στα 7.000.000 δολ για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα, κέρδισε δημοσιότητα ενώ φιλοξενήθηκε σε μια σειρά από τηλεοπτικά shows μεταξύ των οποίων και το Garage του Jey Leno.

Εκτός όμως από τη δόξα, ο Harrah είχε και οικονομικά οφέλη αφού το Thor 24 βγήκε στο σφυρί τον Νοέμβριο του 2019 και έπιασε τιμή 13.200.000 δολ. αποδεικνύοντας ότι ήταν μια καλή επένδυση για τους δημιουργούς του.

Δείτε το video...