Tη δημιουργία ηλεκτροκίνητης 718 Cayman εξετάζει η Porsche


Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της Porsche Taycan, φήμες θέλουν τη γερμανική φίρμα να επεκτείνει την ηλεκτροκίνητη γκάμα της με την αντίστοιχων προδιαγραφών Cayman.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/9/2019

Μπορεί το μελάνι που «χύθηκε» για την Porsche Taycan να μην έχει ακόμα στεγνώσει, ωστόσο, η γερμανική φίρμα φέρεται να ετοιμάζει μία ακόμα ηλεκτροκίνητη πρόταση.

Ο λόγος για την 718 Cayman, η οποία σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες θα αποκτήσει στην αμέσως επόμενη γενιά της μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι οι άνθρωποι της Porsche αποκλείουν για την ώρα το ενδεχόμενο η εμβληματική 911 να… επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση, κοιτούν με συμπάθεια το σενάριο που θέλει την επόμενη γενιά της 718 Cayman να ακολουθεί το πρόσφατο παράδειγμα της Taycan.

Άλλωστε στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρα της Taycan, η Porsche ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει το ποσό των 6 εκατομμυρίων δολαρίων έως και το 2022 με μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογιών που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση.

Δεδομένη, τέλος, θα πρέπει να θεωρείται και η παραγωγή της Taycan Cross Turismo, η οποία και θα ενσωματώνει crossover χαρακτηριστικά.