Τιμή έκπληξη για το Toyota Yaris Cross στην Αυστραλία


Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 19.000 ευρώ θα ξεκινά στην αγορά της Αυστραλίας οι τιμές του Toyota Yaris Cross το οποίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στη χώρα μας.

  • 30/10/2020

To Toyota Yaris Cross αποτελεί τo next big thing όχι μόνο για την ιαπωνική φίρμα αλλά για ολόκληρη την κατηγορία των αστικών διαστάσεων crossovers.

Το ιαπωνικό μοντέλο έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική πορεία του στην αγορά της Αυστραλία όπου η βασική του έκδοση διατίθεται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 19.000 ευρώ.

Πρόκειται για την έκδοση που εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης του 1,5 λίτρου, ο οποίος αποδίδει 120 ίππους και 145 Nm ροπής και συνδυάζεται είτε με το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης.

Πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να έχει η υβριδική έκδοση αυτοκινήτου, στην οποία ο κινητήρας του 1,5 λίτρου συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και το αυτόματο κιβώτιο e-CVT.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Toyota Yaris Cross θα προσφέρεται και σε τετρακίνητες υβριδικές εκδόσεις στις οποίες ένα ακόμα ηλεκτρικό μοτέρ θα αναλαμβάνει την κίνηση των πίσω τροχών.

Tο μήκος του αμαξώματος είναι μεγαλύτερο κατά 24 εκατοστά σε σχέση με τη συμβατική έκδοση του νέου Yaris φτάνοντας τα 4,18 μέτρα, το πλάτος έχει κερδίσει 20 χιλιοστά και το ύψος 90 χιλιοστά.

Τριάντα χιλιοστά μεγαλύτερη είναι η απόσταση από το έδαφος, την οποία θα κληθεί να αξιοποιήσει το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης με το οποίο εφοδιάζονται οι υβριδικές εκδόσεις του αυτοκινήτου.

Οι πωλήσεις του αυτοκινήτου στην αγορά της Αυστραλίας πρόκειται να ξεκινήσουν στις 2 Νοεμβρίου, διαθέτοντας πενταετή εγγύηση για όλα τα μηχανικά μέρη και δεκαετή εγγύηση που θα καλύπτει τους συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας των υβριδικών εκδόσεων.

Διαβάστε ακόμα:

To Toyota Yaris Cross βουτάει στη λάσπη και εντυπωσιάζει! (Video)