To Toyota Yaris Cross βουτάει στη λάσπη και εντυπωσιάζει! (Video)


Τον μύθο που θέλει τα crossover πόλης να μην τα καταφέρνουν και πολύ καλά στις εκτός δρόμου αποστολές του καταρρίπτει το πολυαναμενόμενο Toyota Yaris Cross, εντυπωσιάζοντας με τις off road επιδόσεις του.

  • 4/10/2020

Η Toyota είναι έτοιμη να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην ευρύτερη κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου, καθώς μετά τα RAV4 και C-HR, πρόκειται να λανσάρει το μικρότερο και σαφώς πιο προσιτό Yaris Cross.

To Yaris Cross, η περιπετειώδης εκδοχή του δημοφιλέστατου ιαπωνικού supermini, επιχειρεί να διαφοροποιηθεί από το παράδειγμα του ανταγωνισμού καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει τις προτάσεις της κατηγορίας του να μην διαθέτουν εκτός δρόμου δυνατότητα αλλά έναν ξεκάθαρο ασφάλτινο προσανατολισμό.

Mε την απόσταση από το έδαφος να έχει αυξηθεί κατά τρία εκατοστά σε σχέση με εκείνη του συμβατικού Yaris και με την τετρακίνηση να προσφέρεται έστω και προαιρετικά, το Toyota Yaris Cross αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν φοβάται να λασπώσει τις καλογυαλισμένες μεταλλικές επιφάνειές του.

Ειδικότερα, στην τετρακίνητη έκδοση του υβριδικού Toyota Yaris Cross το ηλεκτρικό μοτέρ είναι εκείνο που θα κινεί τους πίσω τροχούς κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου, την επιτάχυνση ή όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, όπως στην περίπτωση της απώλειας πρόσφυσης.

Η διαδικασία «εμπλοκής» του πίσω άξονα στην κίνηση του αυτοκινήτου πραγματοποιείται αυτόματα και με τον πλέον αποδοτικό τρόπο καθώς δεν συμμετέχουν σε αυτή μηχανικά μέρη, όπως ένα κεντρικός άξονας μετάδοσης.

Τον δικό της ρόλο διαδραματίζει το σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης της τετρακίνησης, το οποίο μάλιστα θα προσφέρει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει εκείνο το πρόγραμμα λειτουργίας που ταιριάζει με την επιφάνεια στην οποία θα κινείται το αυτοκίνητο.

Να θυμίσουμε ότι το υβριδικό Toyota Yaris Cross εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρου ο οποίος συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδοντας 116 ίππους.

Διαβάστε ακόμα:

Το υβριδικό σύστημα της νέας Toyota Corolla Cross (βίντεο)

Το νέο Toyota Yaris Cross απέναντι στον ανταγωνισμό