Το αγριεμένο Land Rover Defender DP500 της Manhart


  • 29/6/2021

Η παραγωγή του Land Rover Defender βρίσκεται επί του παρόντος στο κενό λόγω της ατελείωτης κρίσης με την έλλειψη chip, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους βελτιωτικούς οίκους να «πειράζουν» το διάσημο off-roader.

Η Manhart είναι ο τελευταίος βελτιωτικός οίκος που «εργάστηκε» πάνω στο SUV και η έκδοση με την οποία καταπιάστηκε είναι ένα πεντάθυρο μοντέλο Defender 110, δημιουργώντας το δικό της Defender DP500. Η έμφαση όπως είναι απόλυτα εμφανές δόθηκε στο άγριο και επιβλητικό παρουσιαστικό και όχι στην ικανότητα εκτός δρόμου ή τις επιδόσεις.

Το πειραγμένο Defender «φοράει» μία 4άδα τεράστιων τροχών 24 ιντσών διαμέτρου με γκρι φινίρισμα και ελαστικά 295/30 ZR24. Εναλλακτικά, η Manhart προσφέρει και τροχούς 22 ιντσών για να διατηρήσει τον εκτός δρόμου χαρακτήρα, για τον οποίο είναι διάσημο το Defender. Οι μικρότεροι τροχοί έρχονται σε μαύρο χρώμα με ελαστικά διαστάσεων 295/40, όπως φαίνεται από τον εφεδρικό τροχό που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος.

Για να δημιουργηθεί χώρος για τους μεγάλους τροχούς, η Manhart έχει μεγαλώσει τους θόλους, ενώ παράλληλα τροποποίησε την αερανάρτηση για να φέρει το Defender πιο κοντά στο δρόμο κατά 30 χιλιοστά. Στην καμπίνα, η Manhart έστρεψε την προσοχή της στην πολυτέλεια, κάνοντας γενναιόδωρη χρήση από δέρμα και Alcantara για να αναβαθμίσει το ήδη κομψό εσωτερικό.

Το βαμμένο κάλυμμα του κινητήρα μαρτυρά ότι ο βελτιωτικός οίκος από το Wuppertal έχει επίσης τροποποιήσει τον 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 3,0 λίτρων. Με μια απλή τροποποίηση του λογισμικού, η απόδοση έχει αυξηθεί στους 512 ίππους και η ροπή στα 710 Nm, φτάνοντας αρκετά κοντά στα επίπεδα απόδοσης του υπερτροφοδοτούμενου μοντέλου με τον V8 των 5,0 λίτρων που παρουσιάστηκε στις αρχές του έτους. Την εμφάνιση συμπληρώνει η εξάτμιση από ανοξείδωτο χάλυβα με πινελιές από άνθρακα και κεραμικά υλικά, ενώ προαιρετικά η Manhart τοποθετεί αναβαθμισμένα φρένα για ακόμα περισσότερη δύναμη πέδησης.

Δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένες πληροφορίες για την επιδόσεις, αλλά υπενθυμίζουμε πως το κορυφαίο Defender επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα πριν φτάσει στην τελική ταχύτητα των 240 χλμ/ώρα.