Το «ανοιχτό» αριστούργημα της Aston Martin ξεπούλησε πολύ πριν αποκαλυφθεί (photos)


Άσχημα νέα για όσους ήθελαν να βάλουν στο γκαράζ τους μία από τις 199 συλλεκτικές μονάδες της Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante.

  • 14/4/2023

Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο η Aston Martin τράβηξε το κάλυμμα και αποκάλυψε την πιο γρήγορη DBS που είχε κατασκευαστεί ποτέ. Αναφερόμαστε στην DBS 770 Ultimate που έκανε ντεμπούτο στην coupe έκδοσή της, ενώ τότε είχαμε ενημερωθεί και για μία ανοιχτή βερσιόν η οποία όμως θα εμφανιζόταν λίγο καιρό μετά.

Αυτή η στιγμή έφτασε και οι Βρετανοί έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες της DBS 770 Ultimate Volante η οποία ξεπούλησε πριν προλάβει να συστηθεί, αφού 199 πελάτες έσπευσαν να την καπαρώσουν νωρίς-νωρίς. Το ίδιο έπραξαν άλλοι 300 αγοραστές όπου έκλεισαν την παραγγελία τους για την coupe έκδοση και έτσι επισήμως η σειρά είναι sold-out.

Η εμφάνισή της είναι εντυπωσιακή όπως και η δύναμη που πήγαζει από τον V12 κινητήρα της. Το twin-turbo σύνολο των 5,2 lt αποδίδει 700 PS και 900 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει ότι η Volante επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,6 sec ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνάει τα 335 km/h.

Το αυτοκίνητο πατάει πάνω σε ζάντες 21 ιντσών με εντυπωσιακή σχεδίαση ενώ ο κατασκευαστής στα ελαστικά έχει επιλέξει Pirelli PZero με διάσταση 265/35 R21 μπροστά και 305/30 R21 πίσω.

Η Aston Martin με την Volante κάνει ξεκάθαρο ότι στόχος thw είναι η οδηγική εμπειρία. Το στοιχείο που τονίζει αυτή την προσέγγιση βρίσκεται στο εσωτερικό και είναι τα δύο πολύ λεπτά cabron καθίσματα. Φυσικά, όσοι δεν κάνουν εκπτώσεις στην άνεσή τους υπάρχουν και «θρόνοι» που θα τους βολέψουν εξαιρετικά, χάνοντας ωστόσο τη μοναδική αίσθηση του bucket.

Οι αγοραστές που επιθυμούν να κάνουν την Volante ξεχωριστή μπορούν -με το αζημίωτο- να τη στείλουν μια… βόλτα από το τμήμα Q των Βρετανών και να προχωρήσουν μέσα από μία μεγάλη σειρά με επιλογές εξατομίκευσης, όπως δέρματα, χρωματιστά ανθρακονήματα, γραφικά στο αμάξωμα, κ.α..

Η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν το τρίτο τρίμηνο του 2023.