Ζoom στο ηλεκτρικό μέλλον της Cadillac με ένα φουτουριστικό concept


Καθώς η Cadillac περνάει στην ηλεκτρική εποχή, τα σχέδια για τα μελλοντικά της μοντέλα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά.

  • 10/5/2021

Αυτό το concept το σχεδίασε ο Zhou Fang και δημοσιεύθηκε από τον λογαριασμό της General Motors στα social media. Δεν αφορά ένα νέο μοντέλο που αναπτύσσει η Cadillac, με δεδομένο πώς το look του παραείναι… μελλοντικό, ωστόσο αξίζει κανείς να σταθεί στην αισθητική και τον πολύ ιδιαίτερο σχεδιασμό.

Το concept αφορά ένα sport coupe με χαμηλωμένο αμάξωμα, 2 πόρτες και 4θέσιο εσωτερικό. Ως είθισται σε ένα πρωτότυπο, έχει τεράστιους τροχούς, ενώ το εμπρός μέρος κατακλύζεται από LED μπάρες φωτισμού. Το σχήμα του είναι ιδιαίτερα σφηνοειδές, με τη «μύτη» να παραπέμπει σε μονοθέσιο της F1, ενώ η τοποθέτηση ηλεκτροκινητήρων επέτρεψε στον Fang να προεκτείνει το παρμπρίζ.

Το πλάι εντυπωσιάζει με το απέριττο design και τους τονισμένους θόλους, ενώ από τις πόρτες λείπουν και οι χειρολαβές. Οι κάμερες οπισθοπορείας, εν είδη εξωτερικών καθρεπτών, απουσιάζουν από την συνηθισμένη τους θέση και βρίσκονται ψηλά στα πλαϊνά παράθυρα.

Παραμένει άγνωστο εάν και εφόσον η Cadillac κατασκευάσει το συγκεκριμένο concept, ωστόσο μας ανοίγει ένα παράθυρο για το μέλλον της. Πάντως, η Αμερικανική φίρμα ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Celestiq, που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της Cadillac και θα πλαισιώσει με το Lyriq την ηλεκτρική της γκάμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  O Sylvester Stallone πουλά την προσωπική του Cadillac!

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.