To Chevrolet E-10 είναι το μέλλον των hot-rodds


Το E-10 κατασκευάστηκε μόλις σε 18 εβδομάδες και πέρα από όλα τα άλλα παρουσιάζει και έναν ηλεκτροκινητήρα που θα προσφέρει η GM στο μέλλον.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/11/2019

Η SEMA είναι μια έκθεση στην οποία εμφανίζονται λογής-λογής περίεργες κατασκευές και μια από αυτές είναι και το Chevrolet E-10 των φωτογραφιών μας. Σύμφωνα με τη Chevrolet το E-10 αποτελεί το μέλλον του hot rodding.

H βάση του είναι το pick-up C-10 του 1962, στο οποίο όμως έχουν γίνει ριζικές αλλαγές, διότι κάτω από το κάλυμμα της καρότσας του υπάρχουν δύο μπαταρίες των 60 kWh. Προέρχονται από το Bolt EV και τροφοδοτούν δύο ηλεκτροκινητήρες eCrate με χαρακτηριστικά plug and play.

Οι ηλεκτροκινητήρες είναι τοποθετημένοι στο χώρο του κινητήρα και αποδίδουν συνδυαστικά περίπου 456 PS, που καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός συμβατικού αυτόματου κιβωτίου. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις η Chevrolet λέει πως το 0-60 mph έρχονται σε λιγότερα από 5,0 sec και το 1/4 του μιλίου σε 13 και κάτι sec.

Αισθητικά το E-10 δεν διαφοροποιείται παρά πολύ από το C-10 με τη βασική τους διαφορά να εντοπίζεται στην υπερβολικά χαμηλωμένη του ανάρτηση, όπως άλλωστε είθισται για αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα, τις ζάντες 20 ιντσών μπροστά και των 22 πίσω, καθώς και στην ιδιαίτερη πορτοκαλί βαφή του.

Φυσικά ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να είναι αθόρυβο. Ο οδηγός του μπορεί να επιλέξει μεταξύ των ήχων αρκετών κινητήρων, ενώ για το σκοπό αυτό υπάρχουν δύο ηχεία μπροστά και ένα πίσω.