Το City Hatchback είναι το Honda του λαού;


Η Honda παρουσίασε το καινούργιο City, ένα μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Jazz σε κάποιες αγορές, κυρίως της Ασίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/11/2020

Η Honda δημιούργησε το καινούργιο City Hatchback με σκοπό να είναι πιο προσιτό σε ορισμένες αγορές στις οποίες θα αντικαταστήσει το Jazz (το οποίο θεωρείται μικρό και είναι ακριβότερο για τους εκεί υποψήφιους αγοραστές).

Ως μοντέλο, το City υπάρχει από το 1981 και η νέα γενιά του προορίζεται κατά βάση για τις χώρες της νότιας και ανατολικής Ασίας. Η πεντάθυρη έκδοσή του έχει κοινά αισθητικά στοιχεία με το αμάξωμα του sedan, η παρουσίαση του οποίου προηγήθηκε.

Όπως ανακοινώθηκε, το City Hatchback έχει μήκος 4.345 mm και είναι κατά 208 mm μικρότερο από αυτό του τετράθυρου. Ωστόσο, είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του καινούργιου Jazz (σημ.: 4.044 mm). Σύμφωνα με τη Honda οι πωλήσεις του City Hatchback θα αρχίσουν από την Ταϊλάνδη, όπου η τιμή πώλησής του θα ξεκινά από τα 599.000 μπατ (περίπου 16.600 ευρώ).

Το αυτοκίνητο διαθέτει τον χωρητικότητας ενός λίτρου τρικύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα μέγιστης ισχύος 122 PS/5.500 rpm και μέγιστης ροπής 173 Nm/2.000-4.500 rpm και κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης.

Το επίπεδο εξοπλισμού του θα είναι σχετικά υψηλό και –μεταξύ άλλων– θα περιλαμβάνει έξι αερόσακους, έγχρωμη οθόνη οκτώ ιντσών στο ταμπλώ και ηχοσύστημα με οκτώ ηχεία.

Διαβάστε, επίσης: Η Honda εισάγει κεντρικούς αερόσακους για το νέο Jazz.