Το ηλεκτροκίνητο SUV της Honda δείχνει το μέλλον


Μετά το Honda e η ιαπωνική εταιρία προχωρά στο επόμενο βήμα το οποίο δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από ένα SUV

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/9/2020

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκινου, εκτός από το plug in υβριδικό CR-V, η Honda έδειξε και ένα πρωτότυπο με την ονομασία e:concept. Πρόκειται για μία πρώτη γεύση από το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας, μετά το Honda e, το οποίο όπως βλέπουμε και όπως ήταν αναμενόμενο θα είναι ένα SUV.

Σύμφωνα με την εταιρία, το e:concept δείχνει την κατεύθυνση που θα μπορούσε να έχει ένα μελλοντικό μοντέλο μαζικής παραγωγής. Είναι επίσης το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που η Honda θα παρουσιάσει και στην τεράστια αγορά της Κίνας.

Όπως είδαμε πριν λίγες ημέρες σε ένα πρώτο teaser το ηλεκτρικό SUV της Honda έχει ένα ιδιαίτερα φουτουριστικό αμάξωμα με εντυπωσιακά LED φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος. Στόχος της εταιρίας είναι να κερδίσει τις εντυπώσεις από αντίστοιχου μεγέθους και τιμής μοντέλα, όπως το Nissan Ariyaκαι Tesla Model Y.

Όμως όπως κάθε Honda, η τεχνολογία προηγείται της εμφάνισης. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα εφοδιάζεται με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού, με το Honda Sensing νέας γενιάς, με αναβαθμισμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και πολλές κάμερες και ραντάρ περιμετρικά του οχήματος.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση ή χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της παραγωγής, αλλά με δεδομένο τον έντονο ανταγωνισμό στην κατηγορία, μάλλον δεν θα αργήσει πολύ.