To Cupra Tavascan έχει δύο ηλεκτροκινητήρες και 306 PS


Στην έκθεση της Φρανκφούρτης το «ισχυρό» σήμα της Seat θα παρουσιάσει ένα εξίσου «ισχυρό» concept car.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/9/2019

Η ονομασία προέρχεται από ένα χωριό της Ισπανίας κοντά στα γαλλικά σύνορα, ενώ ως μοντέλο το Tavascan μας δείχνει μελλοντικά το τι πρέπει να περιμένουμε από την Cupra. Ως βάση έχει χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα MEB μιας και το concept είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο και με μηδενικούς ρύπους.

Το σύστημα πρόωσης παρουσιάζει ενδιαφέρον μιας και αποτελείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες: έναν στον μπροστινό άξονα και έναν στον πίσω με συνδυασμένη συνολική ισχύ στους 306 PS και 0-100 σε μόλις 6,5 sec. Στο δάπεδο υπάρχει ιδανικά κατανεμημένη μια συστοιχία μπαταριών με ενεργειακό περιεχόμενο 77 kWh προσφέροντας έως 450 km αυτονομίας στον κύκλο WLTP.

Οπτικά το Tavascan ξεχωρίζει από την συμπαγή ρευστή σχεδίαση του αμαξώματος με crossover coupe στιλ kai 22άρες ζάντες. Η αγριεμένη μάσκα με τους λεπτούς LED προβολείς δημιουργούν ένα δυναμικό παρουσιαστικό που συμπληρώνεται από το εξίσου σπορ πίσω με το φωτιζόμενο λογότυπο.

Στο φουτουριστικό εσωτερικό υπάρχει τετραθέσια διάταξη με την προσοχή να τραβούν τα ανεξάρτητα καθίσματα. Κατά τα υπόλοιπα υπάρχει ένας πίνακας οργάνων με οθόνη 12,3’’ και μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο με διαγώνιο 13’’.