Πρεμιέρα για τα νέα Dacia Sandero και Logan


Η Dacia δημοσίευσε επίσημα τρεις φωτογραφίες στις οποίες βλέπουμε τα καινούργια Sandero, Sandero Stepway και Logan. Η πλήρης παρουσίαση των νέων μοντέλων θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/9/2020

Η Dacia επαναπροσδιορίζει την έννοια του «βασικού αυτοκινήτου», δηλαδή αυτού που παρέχει τα απαραίτητα για μια ασφαλή και άνετη μετακίνηση, χωρίς επιπλέον εξοπλιστικά στοιχεία και με σχετικά χαμηλή τιμή αγοράς. Ωστόσο, στην αυτοκινητοβιομηχανία, οι όροι «απαραίτητος» και «ασφαλής» δεν είναι στατικοί ως προς τον εννοιολογικό προσδιορισμό τους, καθώς μεταβάλλονται από τις εκάστοτε ανάγκες και τάσεις. Έτσι, η τρίτη γενιά του Sandero (και του Sandero Stepway) όπως και του Logan έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής μας.

Η ρουμανική εταιρεία, η οποία ανήκει στον Όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi, δημοσίευσε τρεις φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται η μορφή των αυτοκινήτων. Το αμάξωμά τους παραπέμπει σε μεγάλο βαθμό σε αυτό της προηγούμενης γενιάς εκάστου, ωστόσο είναι περισσότερο σύγχρονο σχεδιαστικά και πιο ελκυστικό. Η Dacia δεν ανακοίνωσε ακόμη στοιχεία για τις διαστάσεις και τους κινητήρες τους, καθώς η πλήρης, επίσημη αποκάλυψη των νέων μοντέλων έχει προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, μπορούμε να διακρίνουμε ότι έχει διατηρηθεί η φιλοσοφία της λιτής αισθητικής και της μεγαλύτερης δυνατής ευρυχωρίας στο εσωτερικό τους.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε ότι το αμάξωμα του Sandero διατηρεί τον στιβαρό χαρακτήρα του αλλά το παρμπρίζ είναι περισσότερο κεκλιμένο από πριν, όπως και η γραμμή της οροφής του οχήματος. Η νέα μάσκα και τα μεγάλα φωτιστικά σώματα, με τα χαρακτηριστικού σχήματος «Υ» ενσωματωμένα φώτα ημέρας, είναι τα στοιχεία που του δίνουν πιο δυναμική εμφάνιση. Η τελευταία, τονίζεται ιδιαίτερα στο Sandero Stepway, την crossover έκδοση του μοντέλου. Σε αυτό, οι διαφορές στη μάσκα και τον εμπρός προφυλακτήρα, στη διαμόρφωση του καπό, στα μαύρα προστατευτικά στους θόλους και το πλάι, καθώς και οι μπάρες οροφής τού προσδίδουν πιο αδρό χαρακτήρα, συγκριτικά.

Τέλος, το αμάξωμα του καινούργιου Dacia Logan διαθέτει πιο στρογγυλοποιημένες και ρέουσες γραμμές από πριν, είναι περισσότερο κεκλιμένο στο πίσω μέρος του και δείχνει μακρύτερο, συγκριτικά. Στο πλάι, ξεχωρίζουν οι γραμμές πάνω από τους θόλους των τροχών, ιδίως στο πίσω μέρος, ενώ τα φώτα, η μάσκα και οι εξωτερικές χειρολαβές των θυρών είναι ίδια με αυτά στο Sandero.

Διαβάστε, επίσης: Το Dacia Sentry είναι η Porsche Taycan του «φτωχού».