To επαγγελματικό Dacia Duster δίνει λύσεις


Tην εμπορική της διάθεση στην Ευρώπη ξεκινά η επαγγελματική έκδοση του Dacia Duster δίνοντας συνέχεια στην εξαιρετική παράδοση που έχτισε η πρώτη γενιά του δημοφιλούς τετράτροχο.

  • 10/2/2021

Έναν ακόμα ρόλο καλείται να υποστηρίξει το μέχρι σήμερα γνωστό Dacia Duster. To δημοφιλές SUV διατίθεται στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης και ως ένα επαγγελματικό van, εξασφαλίζοντας χώρο φόρτωσης που φτάνει έως και τα 1.500 λίτρα.

Ειδικότερα το μέγιστο μήκος φόρτωσης είναι 1,557 μέτρα και μειώνεται στα 1,247 μέτρα στην περίπτωση που επιλέξει κανείς την τετρακίνητη έκδοση του αυτοκινήτου.

Αντιστοίχως, το μέγιστο βάρος φόρτωσης μπορεί να φτάσει τα 492 κιλά και είναι κοινό για όλες τις εκδόσεις του επαγγελματικού Dacia Duster.

Σε αντίθεση με την πρώτη γενιά του αυτοκινήτου, η γκάμα της οποίας προσέφερε ως επιλογή μόνον τον κινητήρα diesel του 1,5 λίτρου, στη νέα εκδοχή του Dacia Duster Van μπορεί κανείς να αποκτήσει την έκδοση που εφοδιάζεται με τον κινητήρα βενζίνης του 1,33 λίτρου. Ο τελευταίος αποδίδει 90 ή 130 ίππους και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε βέβαια, ότι οι εκδόσεις βενζίνης δεν προσφέρονται συνδυαστικά με το σύστημα τετρακίνησης, συνεπώς όποιος θελήσει να αποκτήσει τετρακίνητη έκδοση θα πρέπει να καταφύγει στη λύση του πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου και απόδοσης 115 ίππων.

Κατά τα λοιπά, η επαγγελματική έκδοση του Duster δεν διαφοροποιείται σε επίπεδοσχεδιασμού από την επιβατική, ακολουθώντας σε μεγάλο βαθμό και τις εξοπλιστικέςσυνήθειες του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις λιανικής μοντέλου της γηραιάς ηπείρου.

Στη Μ. Βρετανία όπου έχει ήδη ξεκινήσει η διάθεσή του, το Dacia Duster Van προσφέρεται στη βασική έκδοση των 90 ίππων έναντι 17.481 ευρώ

Διαβάστε ακόμα:

Ένα pickup για όλους από την Renault-Dacia!

Δοκιμάζουμε τα νέα Dacia Duster TCe 130 και 150 ίππων