Το εσωτερικό του νέου Volkswagen ID.4


Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό του νέου ID.4 το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις 23 Σεπτεμβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 4/9/2020

Η σταδιακή αποκάλυψη του νέου ID.4 συνεχίζεται από τη Volkswagen. Αυτή τη φορά, δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό τού αμιγώς ηλεκτροκίνητου crossover/SUV μοντέλου της. Σε αυτό, βλέπουμε ότι ακολουθείται η ίδια φιλοσοφία με αυτό του ID.3, δηλαδή οι απλές γραμμές του ταμπλώ, οι δύο οθόνες σε αυτό και η έλλειψη πολλών διακοπτών. Οι ουσιαστικές διαφορές στο ID.4 αφορούν στο ότι η κεντρική οθόνη είναι περισσότερο ενσωματωμένη ( συγκριτικά), στη θέση που βρίσκονται οι διακόπτες για τα φώτα και στο σχήμα των πλευρικών αεραγωγών.

Το ID.4 αναμένεται να έχει αρκετά ευρύχωρο εσωτερικό για τα δεδομένα της κατηγορίας του –και σε σύγκριση με αυτόν των υπολοίπων συμβατικής τεχνολογίας crossover/SUV–, χάρη στο ότι οι μπαταρίες του είναι στο πάτωμα της πλατφόρμας «MEB». Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την εταιρεία, ο εσωτερικός διαθέσιμος χώρος θα είναι αντίστοιχος ενός οχήματος μεγαλύτερης κατηγορίας, ιδίως για τους πίσω επιβάτες, ενώ το πορτμπαγκάζ θα είναι τουλάχιστον 543 λίτρα.

Το καινούργιο ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα είναι καλά εξοπλισμένο, όπως έχει ανακοινωθεί. Το σύστημα «ID. Light», θα περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, ενώ για τον εσωτερικό φωτισμό ο οδηγός θα μπορεί θα μπορεί να ρυθμίσει κάποιο από τα τριάντα διαθέσιμα χρώματα. Η Volkswagen θα  δημιουργήσει μια ειδική εξοπλιστική έκδοση κατά το λανσάρισμα του αυτοκινήτου την οποία ονομάζει «1ST Max limited». Αυτή, μεταξύ άλλων, θα διαθέτει σπορ καθίσματα εμπρός τα οποία έχουν την ορθoπαιδική πιστοποίηση «AGR».

Η παραγωγή του ID.4 έχει ξεκινήσει ήδη στο εργοστάσιο της Volkwagen στο Zwickau (στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας) και η επίσημη παρουσίασή του έχει προγραμματιστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου. Οι πωλήσεις του στην Ευρώπη αναμένεται να αρχίσουν πριν το τέλος της χρονιάς, ενώ το καινούργιο μοντέλο θα κατασκευάζεται επίσης στην Κίνα και τις ΗΠΑ, για τις εκεί αγορές, αντίστοιχα.