Το Fiat Cross Sedan τα κάνει όλα λάθος και πρωτοπορεί!


Αν νομίζετε ότι τα έχετε δει όλα από την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία τότε ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσετε μετά και την εμφάνιση του υπό εξέλιξη Fiat Cross Sedan στον παγωμένο αρκτικό κύκλο.

  • Πηγή: CarPix
  • 31/3/2021

Το crossovers ή αν προτιμάτε τα SUV αποτελούν το κυρίαρχο είδος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, καθώς είναι πλέον ελάχιστες εκείνες οι αγορές που εξακολουθούν να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε πιο παραδοσιακές τετράτροχες φόρμες.

Την ίδια στιγμή που ακόμα και αγορές όπως η Ρωσία και η Κίνα εγκαταλείπουν τα τριών όγκων αμαξώματος υποκύπτοντας στη γοητεία της περιπέτειας ενός SUV, η Fiat έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω, επιχειρώντας να συνδυάσει ένα τυπικό -κατά τα φαινόμενα- σεντάν με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός crossover.

Το αλλόκοτο από κάθε άποψη πρωτότυπο όχημα των Ιταλών εντοπίστηκε στον αρκτικό ύκλο, όπου και πραγματοποιεί τον πρώτο κύκλο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης.

Κρίνοντας από το βαρύ καμουφλάζ που καλύπτει τις επιφάνειες του αμαξώματος, η απόσταση που το χωρίζει από τη γραμμή παραγωγής είναι μεγάλη, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο, το πρωτότυπο που βλέπεται στις οθόνες σας να αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα sedan που έχασε τον σχεδιαστικό προσανατολισμό του, κρύβοντας μια περισσότερο συμβατή με αυτοκινητικά ήθη και έθιμα πρόταση.

Είναι γνωστό ότι οι Ιταλοί φλερτάρουν τους τελευταίους μήνες με την ιδέα της δημιουργίας ενός μικρού, τηρουμένων των αναλογιών, pickup για την αγορά της γηραιάς ηπείρου, ακολουθώντας το ιδιαίτερα επιτυχημένο παράδειγμα των αντίστοιχων προτάσεων που προσφέρονται στη μακρινή Λατινική Αμερική.

Τετράθυρο crossover ή μικρό και προσιτό pickup, το βαρύτατα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο αποτελεί την απτή απόδειξη ότι οι Ιταλοί διατηρούν τη φαντασία και την ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ που τους διακρίνει.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.