Το Fiat Fastback έρχεται... και θυμίζει κάτι από Fiat Pulse (photos)


Η Fiat αποκάλυψε το Fastback, το νέο coupe-SUV της εταιρείας, βασισμένο στο ομώνυμο concept car του 2018.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 5/8/2022

Η Fiat δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες του νέου της coupe-SUV, Fiat Fastback, που θα κυκλοφορήσει προς το παρόν μόνο στις αγορές της Ν. Αμερικής, όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή

Το μοντέλο έχει βασιστεί στο ομώνυμο concept car της Fiat που παρουσιάστηκε το 2018, ενώ μοιάζει να είναι η coupe-SUV έκδοση του Fiat Pulse, που είναι απολύτως λογικό, καθώς και τα δύο μοντέλα είναι κατασκευασμένα πάνω στην MLA πλατφόρμα της εταιρείας, δημιουργημένη για τη Ν. Αμερική.

Το Fastback έχει «δανειστεί» πολλά στοιχεία του Pulse, όπως η μάσκα, το καπό, οι LED προβολείς, τα μπροστινά φτερά, οι μπροστινές πόρτες, καθώς και ο εμπρός προφυλακτήρας που προέρχεται από το Pulse Abarth. Το επάνω και πίσω μέρος του είναι μακρύτερο του Pulse, όντας μία από τις λίγες διαφορές που έχουν τα δύο μοντέλα.

Εσωτερικά, παρόλο που δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα φωτογραφίες που να δείχνουν λεπτομέρειες της καμπίνας του, το Fastback θα μοιάζει και πάλι αρκετά με το Pulse, που σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να διαθέτει μία οθόνη 7 ιντσών για τον έλεγχο και χειρισμό των οργάνων, και ακόμα μία, 10,1 ιντσών, που θα υποστηρίζει το σύστημα infotainment της εταιρείας.

Στην «καρδιά» του, το νέο coupe-SUV της Fiat φέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, έναν τούρμπο 1.0 L κινητήρα που αποδίδει 130 PS και 200 Nm ροπής, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν μία εναλλακτική επιλογή μονάδας ισχύος, που πρόκειται για έναν 1.3 L κινητήρα που προσφέρει 107 PS και 134 Nm ροπής. Και οι δύο εκδόσεις είναι διαθέσιμες για το Pulse, είτε με χειροκίνητο είτε με CVT αυτόματο σύστημα μετάδοσης, που διοχετεύει την κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς. 

Το Fiat Fastback αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στη Ν. Αμερική σε λίγους μήνες, όπου και θα αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτό, ενώ δεν είναι σίγουρο εάν η εταιρεία θα επεκτείνει την πώλησή του σε άλλες αγορές.