Το Hennessey Venom F5 Revolution αποχωρίζεται την οροφή και βάζει στόχο τα 480 km/h (photos-video)


Το εντυπωσιακό Ηennessey Venom F5 Revolution Roadster των 1.842 PS θα κατασκευαστεί σε μόλις 12 αντίγραφα, με την τιμή του καθενός να αγγίζει τα 3 εκατ. δολ.!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HENNESSEY PERFORMANCE
  • 9/8/2023

Στις αρχές του έτους, η Hennessey τράβηξε το κάλυμμα από το Venom F5 Revolution, την ακόμα πιο «άγρια» έκδοση του ήδη εξωφρενικού Venom F5. Τώρα, ήρθε η ώρα και για την Roadster έκδοση, η οποία θα λάβει με τη σειρά της το πακέτο Revolution.

Η Hennessey είχε ήδη κάνει γνωστό ότι το νέο της μοντέλο θα έβλεπε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας στις 18 Αυγούστου, με την παρουσίαση να λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του Μonterey Car Week στην Καλιφόρνια. Οι Αμερικανοί όμως έκαναν την έκπληξη, αποκαλύπτοντας όλα τα στοιχεία και τις πρώτες εικόνες του μοντέλου σχεδόν 10 μέρες νωρίτερα.

Στην πραγματικότητα, η αυτοκινητοβιομηχανία είχε κάνει tease το Venom F5 Revolution Roadster τον περασμένο Μάιο, όταν ο ίδιος ο John Hennessey, CEO και ιδρυτής της εταιρείας, είχε παραδώσει την πρώτη μονάδα στον Μichael Jordan. Τότε, είχε δημοσιευτεί μια φωτογραφία με τους δύο άντρες δίπλα στο όχημα, χωρίς όμως αυτό να φαίνεται ολόκληρο.

Στην εμφάνιση, το Venom F5 Revolution Roadster είναι παρόμοιο με το «αδερφάκι» του, Venom F5 Revolution, αφού στην πραγματικότητα δεν έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στο εξωτερικό. Η Hennessey έχει προσθέσει μεγαλύτερο διαχύτη όπως και μια τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος. Παρόλο που η οροφή του οχήματος αφαιρείται, η εισαγωγή αέρα του κινητήρα δε λείπει από το πίσω μέρος.

Η οροφή έχει κατασκευαστεί από ανθρακόνημα, ενώ το εσωτερικό της μέρος έχει επενδυθεί με ύφασμα Alcantara. Σύμφωνα με την εταιρεία, ασφαλίζεται στη θέση της με ειδικούς γάντζους, ενώ ζυγίζει μόνο 8 kg, προκειμένου να αφαιρείται με ευκολία. Η Hennessey αναφέρει επίσης ότι η Roadster έκδοση έχει υποστεί αρκετές αλλαγές στη μηχανική του αμαξώματός της, χωρίς όμως να δίνει λεπτομέρειες..

Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ο ίδιος κινητήρας V8 'Fury' χωρητικότητας 6,6 L κι απόδοσης 1.842 PS. Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι η τελική ταχύτητα μπορεί να ξεπεράσει και τα 480 km/h, όμως αυτός ο αριθμός δεν έχει εξακριβωθεί. Πάντως, με τις προσθήκες που έχουν γίνει στο αεροδυναμικό πακέτο της Roadster έκδοσης, δεν είναι απίθανο αυτές οι επιδόσεις να γίνουν πραγματικότητα.

Μόλις 12 μονάδες του μοντέλου θα κατασκευαστούν συνολικά, οι οποίες έχουν ήδη καπαρωθεί από τους αγοραστές, με το κόστος της κάθε μιας να αγγίζει τα 3 εκατ. δολάρια! Περισσότερες αποχρώσεις του Venom F5 Revolution Roadster θα έρθουν στο φως, όσο οι παραγγελίες ξεκινούν να παραδίδονται. Το εικονιζόμενο μοντέλο φέρει την εμφάνιση Bare Carbon, δηλαδή εκτεθειμένο ανθρακόνημα και κίτρινες λεπτομέρειες.

Δείτε το Hennessey Venom F5 Revolution Roadster εν δράσει: