Το Honda Civic με τα τέσσερα turbo γράφει ιστορία


Έναν υπερσυμπιεστή καυσαερίων για κάθε κύλινδρο απέκτησε το υπεράνω κάθε υποψίας Honda Civic των 1.600 κ.εκ. γράφοντας τη δική του χρυσή σελίδα στην ιστορία των βελτιώσεων.

  • 1/12/2019

Πόσους υπερσυμπιεστές μπορεί να «σηκώσει» ένας ταπεινός κινητήρας μόλις 1.600 κ.εκ. Πριν απαντήσετε θα χρειαστεί να τσεκάρετε το project ενός Καναδού ο οποίος θέλησε να αναβαθμίσει ένα Honda Civic της δεκαετίας του 1990, τοποθετώντας κάτω από το καπό του ιαπωνικού τετράτροχου τέσσερα καλοθρεμμένους υπερσυμπιεστές καυσαερίων της BorgWarner.

Στην πραγματικότητα ο κινητήρας της Honda που έχει γίνει γνωστός με την κωδική ονομασία B16 απέκτησε ένα turbo για κάθε κύλινδρο, γεγονός που απαίτησε την αντικατάσταση των κινούμενων μερών του με σφυρήλατα μέταλλα.

Η παρουσία των τεσσάρων υπερσυμπιεστών καυσαερίων της BorgWarner οδήγησε μεταξύ άλλων στην αφαίρεση του καπό και σε μια σειρά τροποποιήσεων στο σύστημα εξαγωγής καυσαερίων.

Αν και δεν ανακοινώνεται η ισχύς του βελτιωμένου Honda Civic με τα τέσσερα turbo, o ήχος που παράγει είναι αρκετός για να ανταμείψει τις προσπάθειες του φιλόδοξου Καναδού.