Το ηλεκτρικό Cadillac Lyriq έχει τη μεγαλύτερη σε μήκος οθόνη σε αυτοκίνητο


Και να θέλει κανείς δεν μπορεί να αφήσει ασχολίαστη την οθόνη του καινούργιου ηλεκτρικού crossover της Cadillac.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: CADILLAC
  • 22/7/2020

Το ότι οι οθόνες αποτελούν πλέον βασικό στοιχείο σχεδίασης των εσωτερικών των σύγχρονων μοντέλων είναι δεδομένο. Όπως δεδομένο είναι πως το μέγεθός τους χρονιά με τη χρονιά, μοντέλο με μοντέλο αυξάνεται συνεχώς, ενώ διαρκώς αυξάνεται η ανάλυσή τους αλλά και οι δυνατότητές τους.

Σοβαρή υποψηφιότητα για τη μεγαλύτερη σε μήκος οθόνη σε αυτοκίνητο παραγωγής θέτει πάντως το νέο ηλεκτρικό crossover της Cadillac, το Lyriq. Μάλιστα η οθόνη του είναι μια, δηλαδή δεν αποτελείται από δύο ή τρεις διαφορετικές οθόνης που απλά δημιουργούν μια ενιαία οπτικά επιφάνεια, ενώ ενιαίο είναι και το γυάλινο κάλυμμά της.

Η… μονοκόμματη λοιπόν οθόνη του Lyriq έχει μήκος που φτάνει σχεδόν τα 840 mm -για την ακρίβεια τα 838,2-  ενώ το ύψος της είναι 127 mm. Η πραγματικά μεγάλη ενεργή επιφάνειά της είναι χωρισμένη σε τρεις τομείς.

Ο αριστερός περιλαμβάνει τα μπουτόν αφής για τα φώτα και τα Head Up Display, ενώ ακολουθεί, μπορούμε να πούμε στο κέντρο, η περιοχή που αντιστοιχεί στον ψηφιακό πίνακα οργάνων που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό και ελέγχεται μέσω ενός περιστροφικού επιλογέα.

Ακόμη πιο δεξιά υπάρχει η επιφάνεια, αφής και αυτή, του συστήματος infotainment, ενώ υπάρχει και η επιλογή σε όλη αυτήν την τεράστια οθόνη να υπάρχει μια και μόνο απεικόνιση.