Το ηλεκτρικό Mazda MX-5 είναι εδώ, αλλά απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά - Πόσο κοστίζει


Αν το Mazda MX-5 είναι το αγαπημένο σας αυτοκίνητο, τότε ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε ένα ξεχωριστό δώρο στο παιδί σας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: wakuwaku.urlife - Instagram
  • 14/9/2023

Το πασίγνωστο φεστιβάλ φίλων της Mazda που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην πίστα του Fuji στην Ιαπωνία, ονόματι Mazda Fan Festa, βρίσκεται προ των πυλών, ανοίγοντας τις πόρτες του την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Δεν υπάρχει τελειότερος τρόπος για να παραστεί ένα παιδί στην εκδήλωση από το να οδηγεί το δικό του, «μικροσκοπικό» Mazda MX-5.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο παιχνίδι διά χειρός Mobimax Japan και σύμφωνα με την εταιρεία, το 'Baby' MX-5 προορίζεται για παιδιά ηλικίας από 1 έως 8 ετών, ενώ οι διαστάσεις του είναι περίπου 105 x 62 x 46 cm (μήκος x πλάτος x ύψος).

Ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής, η συγκεκριμένη έκδοση του MX-5 είναι αμιγώς ηλεκτρική, φέροντας δύο ηλεκτροκινητήρες των 25W, συνδυαστικής ισχύος 0,067 PS, ενώ έχουν τοποθετηθεί και δύο μπαταρίες 6V-4Ah που αυξάνουν ακόμα περισσότερο την αυτονομία του.

Η Mobimax έχει εξοπλίσει το MX-5 με διάφορες λειτουργίες όπως για παράδειγμα τα πλήκτρα ελέγχου του ήχου πάνω στο τιμόνι, τα οποία είναι ίδια με εκείνα του αληθινού μοντέλου, όπως κι ένα ηχοσύστημα που συνδέεται μέσω Bluetooth ή συσκευή USB MP3.

Εκτός αυτού, οι πόρτες ανοιγοκλείνουν ακριβώς όπως και στο πραγματικό MX-5. Το παιδί μπορεί να χειρίζεται το όχημα με το πεντάλ του γκαζιού και το τιμόνι, ενώ κι ο γονιός μπορεί να έχει έλεγχο του αυτοκινήτου με το τηλεχειριστήριο που περιλαμβάνεται.

Μπορεί κανείς να παραγγείλει το Mobimax MX-5 από την ιστοσελίδα της εταιρείας, με το κόστος να ανέρχεται στα 19.800 yen ή στα 125 ευρώ, σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία, χωρίς φυσικά να περιλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής.