Το Ηyundai Prophecy θα είναι ηλεκτρικό και super αεροδυναμικό


Το εντυπωσιακό Hyundai των 4,90 μέτρων θα είναι -με παραχωρήσεις από τους πίσω επιβάτες- τετραθέσιο και θα βασίζεται σε ένα καινούργιο πλαίσιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/4/2020

H Ηyundai έχει φιλοδοξίες για το Prophecy, το πρωτότυπο που κατά πάσα πιθανότητα θα έκλεβε την παράσταση στην έκθεση της Γενεύης, αν αυτή είχε ανοίξει τις πόρτες της. Και αυτό γιατί μέσα στα σχέδιά της είναι να προχωρήσει σε μια έκδοση παραγωγής του concept με τις 2 2 θέσεις και τη χαρακτηριστική χυτή σιλουέτα. Πρότυπο των σχεδιαστών του ήταν τα σούπερ αεροδυναμικά αμαξώματα της δεκαετίας του ’30 και του ’40 με τους εξαιρετικά μικρούς συντελεστές οπισθέλκουσας.

Ιδιαίτερα μικρή, κάτω από το 0,20, θα είναι και η τιμή του Cd του Prophecy παραγωγής, σύμφωνα με τον Luc Donckerwolke, τον επικεφαλής του σχεδιασμού για όλες τις μάρκες του ομίλου της Hyundai (Hyundai, Kia, Genesis). Αν η τιμή επιβεβαιωθεί ο τίτλος του πιο αεροδυναμικού μοντέλου παραγωγής θα είναι δικός του, μιας και σήμερα, με Cd 0,22, ανήκει στη Mercedes CLA.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο της σχεδίασης του Prophecy είναι η τεράστια αεροτομή του στη βάση του πίσω παρμπρίζ. Η οποία καλά-καλά δεν φαίνεται, καθώς για να μην ενοχλεί τις γραμμές του αμαξώματος είναι διάφανη.

H βάση του Prophecy θα είναι ένα νέο πλαίσιο, ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα της κατηγορίας C και πάνω που εξελίσσει η Hyundai. Προκειμένου να επιτευχθεί το χαμηλό ύψος η μπαταρία του που θα βρίσκεται φυσικά στο δάπεδο θα είναι επίπεδη και με ανοίγματα για τα πόδια των επιβατών, λύση που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Porsche Taycan.