Το καλοκαίρι ξεκινά η παραγωγή της Lotus Evija (Video)


Η νέα ηλεκτροκίνητη Lotus Evija βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης και το εργοστάσιο της εταιρείας στο Hethel είναι έτοιμο για να ξεκινήσει την παραγωγή της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/2/2020

Η Lotus Evija εξελίσσεται βάσει χρονοδιαγράμματος και θα είναι έτοιμη για να μπει σε παραγωγή εντός του καλοκαιριού. Οι καινούργιες εγκαταστάσεις στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Hethel, όπου είναι η έδρα της, είναι έτοιμες για να ξεκινήσει η κατασκευή του καινούργιου ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Lotus το οποίο θα έχει επιδόσεις αντίστοιχες ενός hypercar.

Οι δοκιμές της Evija ολοκληρώνονται στο παρακείμενο των εγκαταστάσεων της εταιρείας αεροδρόμιο και καθορίζονται οι τελικές ρυθμίσεις για την οδική συμπεριφορά της. Όπως έχει ανακοινωθεί από τη Lotus, το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της θα κατασκευαστεί μόλις σε 130 μονάδες και η παραγωγή των αυτοκινήτων που θα δημιουργηθούν την πρώτη χρονιά έχει ήδη προπωληθεί. Η Evija (η ονομασία σημαίνει «το πρώτο του είδους του», σύμφωνα με την εταιρεία), είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Lotus και το πρώτο που εξελίχθηκε και θα κατασκευαστεί από τότε που την ανέλαβε η Zhejiang Geely Holding Group Co (Μάιος 2017).

Σύμφωνα με τη Lotus, η Evija θα έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 400 km, η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων που διαθέτει θα (επιδιωχθεί να) φτάνει τους 2.000 ίππους και το βάρος της θα φτάνει τα 1.680 kg. Αναφορικά με τις επιδόσεις της, θα επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε λιγότερο από 3,0 sec, ενώ η τελική ταχύτητά της είναι 320 km/h. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε το πρόσφατο βίντεο που δημοσίευσε η βρετανική εταιρεία από τις δοκιμές του νέου μοντέλου της.