Το Kia Habaniro Concept είναι χαριτωμένο


H Kia θα παρουσιάσει ακόμα ένα SUV στη γκάμα της και πιο συγκεκριμένα ένα μικρό και χαριτωμένο με έντονη προσωπικότητα.

  • 12/4/2019

H Kia θα παρουσιάσει την έκθεση της Νέας Υόρκης του πρωτότυπο ενός νέου μικρού SUV, το οποίο αποκαλύφθηκε σε ένα newsletter από τους οργανωτές της New York Auto Show. Το όνομά του είναι Habaniro, ενώ παρατηρώντας τις φωτογραφίες καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ένα έξυπνο concept που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Έτσι το εμπρός του μέρος χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη ποδιά και χαρακτηριστικούς προβολείς, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως το Habaniro είναι το πρώτο Kia μετά από πολύ καιρό που δεν έχει τη μάσκα tiger nose, η οποία έχει εξελιχθεί σε στοιχείο αναγνώρισης της μάρκας.  Στη θέση της υπάρχει μια φωτεινή μπάρα η οποία αποτελεί την οπτική συνέχεια των LED προβολέων.

Και ενώ το εμπρός μέρος του Habaniro Concept είναι σχετικά ογκώδες τα υπόλοιπα στοιχεία του είναι πιο κομψά και αεροδυναμικά, με μικρά σε μέγεθος παράθυρα και ένα χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα για τη μεσαία κολώνα. Στα high light του αυτοκινήτου και οι κρυφές χειρολαβές που ανασηκώνονται καθώς και οι τεράστιες ζάντες με λάστιχα εκτός δρόμου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει λεχθεί τίποτα για μια ενδεχόμενη γκάμα κινητήρων, η οποία μάλλον θα περιλαμβάνει και ένα πιο φιλικό στο περιβάλλον σύνολο πρόωσης, που θα βοηθά και να περιορίζονται οι εκπομπές ρύπων.