Το νέο Hyundai i20 είναι ήδη εδώ!


ΤΟ ΝΕΟ HYUNDAI I20 ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΑΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/2/2020

Το νέο Hyundai i20 αποτελεί γεγονός. Οι πρώτες φωτογραφίες του κορεατικού supermini κάνουν ήδη τον γύρο του διαδικτύου αποκαλύπτοντας τη σχεδιαστική του ταυτότητα.

Τ ο νέο Hyundai i20 επιχειρεί να υιοθετήσει έναν δυναμικότερο σχεδιαστικό προσανατολισμό και ως έναν βαθμό το πετυχαίνει χάρη στο προτεταμένο ρύγχος με την τραπεζοειδή κεντρική εισαγωγή αέρα και τους λεπτούς προβολείς.

Τα νεύρα που διατρέχουν το καπό ενισχύουν το δυναμικό προφίλ του κορεατικού supermini, με τη διχρωμία του αμαξώματος –η οροφή παρουσιάζεται σε μαύρο χρώμα- και τις καλοσχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

Ανάλογα χαρακτηριστικά θα συναντήσει κανείς και στο πίσω τμήμα του αποκλειστικά πεντάθυρου Hyundai i20, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του αεροδυναμικού διαχύτη που ενσωματώνεται στον προφυλακτήρα.

Αντιθέτως, τα πίσω φωτιστικά σώματα μοιάζουν εκτός… κλίματος καθώς στέκουν αρκετά χαμηλά και καταλαμβάνουν δυσανάλογα μεγάλο τμήμα του αμαξώματος.

Η επίσημη πρεμιέρα του νέου Hyundai i20 θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου, στο πλαίσιο της Διεθνής Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα η ημερομηνία έναρξης των πωλήσεών του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε εκπλήξεις κάτω από το καπό του καθώς οι μέχρι σήμερα γνωστοί κινητήρες βενζίνης του 1,0  και του 1,2 λίτρου πρόκειται να διατηρήσουν τη θέση τους.

Τη διαφορά ίσως κάνει η έκδοση N που για πρώτη φορά θα τοποθετήσει το κορεατικό supermini απέναντι στα hot hatches της κατηγορίας του.