Το νέο Hyundai Staria Lounge Camper είναι ό,τι πρέπει για κάμπινγκ!


Το νέο αυτό mini-van έρχεται με ενσωματωμένη σκηνή και ένα στρώμα αέρα στο εσωτερικό.

  • 19/4/2022

Με το Staria, η Hyundai κατάφερε να κάνει αυτό που φαινόταν αδύνατο και να αναπτύξει ένα mini-van για όλες τις ανάγκες. Το 2021 κυκλοφόρησαν 2 διαμορφώσεις του βαν αυτού. Η πρώτη είναι μία έκδοση για μεταφορές και η δεύτερη είναι μία έκδοση σχολικού με 15 θέσεις. Ήρθε η ώρα τώρα για την τρίτη έκδοση του Staria ως ένα κινητό τροχόσπιτο.

Παρουσιάστηκε στη Νότια Κορέα και διατίθεται με επιλογές 4 και 11 θέσεων. Διαθέτει μια ηλεκτρικά αναπτυσσόμενη σκηνή στην οροφή που ανοίγει και ένα στρώμα αέρα στο εσωτερικό. Χάρη στο σχήμα του η καμπίνα του είναι πολύ ευρύχωρη. Για την άνεση των επιβατών του, η Hyundai εξόπλισε το Staria με ένα ψυγείο 36 λίτρων, ένα σετ νεροχύτη και βρύσης, ένα πτυσσόμενο τραπέζι και ενσωματωμένα πλαϊνά ράφια.

Υπάρχει επίσης μία υποδοχή για κεφαλή ντους στο πίσω μέρος του Staria Lounge Camper, όπου υπάρχει επίσης και πρίζα για την φόρτιση διαφόρων συσκευών. Η πίσω πόρτα του βαν μπορεί να μείνει ανοιχτή το καλοκαίρι χωρίς να χρειάζεται οι ιδιοκτήτες να ανησυχούν για τυχόν έντομα, καθώς η Hyundai προσφέρει μια κουνουπιέρα! Στο εσωτερικό, υπάρχει αρκετός χώρος για δύο ενήλικες.

Η έκδοση Camper 11 με τις 11 θέσεις είναι στα 37.000 ευρώ περίπου. Το πιο πολυτελές Camper 4 ανέρχεται στα 51.500 ευρώ περίπου. Φυσικά, υπάρχουν πολλές επιλογές που θα ανεβάσουν την τελική τιμή του. Για παράδειγμα, η τετρακίνηση (HTRAC) κοστίζει 1.400 ευρώ επιπλέον, ενώ διάφορα πακέτα εξοπλισμού προσφέρονται με επιπλέον κόστος.

Το μόνο πράγμα που λείπει από το Staria είναι μια ηλεκτρική έκδοση καθώς η πρωτοποριακή σχεδίαση του «φέρει» προς αυτόν τον δρόμο. Προς το παρόν, είναι διαθέσιμο μόνο με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα turbodiesel 2,2 λίτρων και έναν ατμοσφαιρικό V6 κινητήρα 3,5 λίτρων με διαμόρφωση βενζίνης και υγραερίου.